Заразена с COVID двойка вдигна сватба в Тетово, младоженецът приключи в болница

  • 10 август 2021 10:08

  • 3028
  • 1
Заразена с COVID двойка вдигна сватба в Тетово, младоженецът приключи в болница
© Pexels

Младоженци в македонския град Тетово организирали сватбата си, въпреки че имали симптоми на КОВИД-19, съобщи сайтът Сакам да кажам, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28906

Случаят бе потвърден от доктор Илчо Ефкоски от болницата в Тетово.

COVID-19 повали влюбена двойка млади лекари, които бяха отложили сватбата си, за да спасяват животи

"Булката и младоженецът дошли в болницата за вливания, за да се освежат преди сватбата. Вкъщи пили парацетамол и не съобщили на лекаря, че имат температура. Организирали сватбата си с всички екстри. Вкъщи си направили бързи ковид тестове, които показали, че всички в семейството са позитивни, но не повярвали, че тестовете са точни, тъй като си ги купили сами от аптеката. Не са си правили PCR тестове. И след всичко това братът на младоженеца с някои членове на семейството, част от които били позитивни, веднага заминали на почивка в Албания. Това нямаше да стане известно, ако младоженецът не приключи в Инфекциозното отделение с пневмония. Сега следващите от семейството чакат да бъдат хоспитализирани", каза д-р Ефкоски.

Същевременно хотел "Гейзер" в Сияринска баня, в южна Сърбия, стана клъстер на COVID -19, след като бе открито, че 68 души от тестваните общо 179 лица са позитивни на коронавирус, съобщава сръбската агенция Фонет. Тринайсет от позитивните имат симптоми.

Става ясно също, че 57 процента от позитивните са ваксинирани. Не са били тествани обаче гостите на детски рожден ден в събота с над 100 гости, допълва агенцията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28906

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
3028 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Мангъреца

2021.08.10 | 12:23

1
Ако се шибаха с капути и си беха сложили парцалчета, немаше да ги имат тия проблеми, но пък е хубаво, че са ме послушали.

Добави коментар

Водещи новини