Все повече лекари и сестри не се справят с COVID напрежението

  • 07 август 2021 12:46

  • 2635
  • 8
Все повече лекари и сестри не се справят с COVID напрежението
© getty images

Четвъртата вълна, причина за която е Делта-вариантът на коронавируса, се разгръща все по-пълномащабно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

На много места карантинните мерки стават все по-строги. Расте недоволството срещу така наречените здравни пропуски. Документът, в който се посочва дали човек е ваксиниран, преболедувал или не е заразен, се изисква за достъп до определени места - кина, театри, спортни зали.

Според специалистите, няма съмнение, че това е вълната на неваксинираните. За седми пореден ден и в САЩ наблюдават главоломно увеличение на новите случаи. Медицинският персонал е на предела си.

"Да гледаш някого как страда - седмици наред, да не може да се храни, да пие, да се бори за всяко вдишване, това те променя", заяви медицинската сестра в интензивно отделение Никол Атъртън.

Никол Атъртън е на 39, майка на две деца. Работи като сестра в интензивно отделение в Сейнт Луис, Мисури. Казва, че за нея вече е непосилно да гледа как хора умират - бавно, мъчително и самотно.

Белият дом: 50% от американците са ваксинирани срещу COVID-19

След тежката 2020, надеждата ѝ е била, че най-лошото е отминало. През юли обаче отделението, в което работи, е буквално пометено от поредната вълна новозаболели.

Тя вижда как хората съжаляват дълбоко, че не са се ваксинирали и обещават, че дори ще убеждават близките си да го направят - ако оцелеят.

"Дразнещо е хората да ни наричат герои и да ни благодарят - това е страхотно и ние го оценяваме. Но това, от което имаме нужда, е хората да носят маски и да се ваксинират. Ето така искаме да ни се благодари, че се борим да минем през това. Искаме хората да пазят себе си и нас от него, да ни пазят от това да сме ненужно изложени на този риск и да го носим в домовете си, където имаме деца, твърде малки, за да бъдат ваксинирани", допълни медицинската сестра в интензивно отделение Никол Атъртън.

За изминалата седмица среднодневно са регистрирани по над 95 хиляди нови случая - това е пет пъти повече в сравнение с данните от преди месец, показва обобщение на Ройтерс.

Около половината население на САЩ вече е напълно ваксинирано, но темповете на имунизация се забавят. Като Никол са още хиляди медицински сестри и лекари. И много от тях се отказват.

"Да гледаш как човекът се влошава и в крайна сметка умира - сам, в болничното легло, да виждаш кулминацията на нечии живот - те имат кариери, семейства, те са като мен и Вас и това се свежда до борба за въздух, когато си сам, в болница - не мога да го понеса повече", каза още медицинската сестра в интензивно отделение Никол Атъртън.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
2635 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.08.07 | 16:41

8
АЗ ЗНАМ ЕДНО РУСКО ДЖУДЖЕ,КОЕТО Е ЗАРАЗИЛО МИЛИОНИ...ЗАРАЗАТА Е КРЪСТЕНА НА НЕГО-С ПУТНИ К АТО СЕ ЗАРАЗИШ СЕ ОТТЪРВАВАШ ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ ЛЮДОЕДИ...ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СДЕЛА В ЗАДУНАЙСКИЯ КЕНЕФ ПРЕВРАТ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ДА СЛУЖАТ НА ПУТЬО.СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ,ЧЕ РУСКОТО РОБСТВО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА...ДО КРАЯ НА МОСКВААААА.... АМИН ДАЙ БОЖЕ КРАЯ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!!!..
Др.куманов

2021.08.07 | 16:14

7
Със какви пари ,,шефо,, на срзи си купи къща в банкя ъъъъъъ
Др.хаус

2021.08.07 | 16:12

6
,,директоро,, на срзи ще ги.мотивира ......
РУСКО РОБСТВО

2021.08.07 | 15:53

5
ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СДЕЛА В ЗАДУНАЙСКИЯ КЕНЕФ ПРЕВРАТ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ДА СЛУЖАТ НА ПУТЬО.СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ,ЧЕ РУСКОТО РОБСТВО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА...ДО КРАЯ НА МОСКВААААА.... АМИН ДАЙ БОЖЕ КРАЯ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!!!...

2021.08.07 | 13:44

4
Политиците, наложили насилствени локдауни и ваксинация ще бъдат съдени, както фашистите, на трибунали за геноцид. Истината ще победи.

2021.08.07 | 13:36

3
Ми престанете с тоя ковид да си починат.

2021.08.07 | 13:27

2
Що бе с по 1000лв се справяха добре, личните лекари които преглеждат вкъщи от дивана и те
Електpa

2021.08.07 | 13:12

1
ГРАЖДАНИТЕ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ СЪЩО, КАК УРЕДИ ДЕЦАТА СИ НА ТЛЪСТ ДЪРЖАВНИ ХРАНИЛКИ. Да ви е честито, новото кому-чалгарско, хурвенско, болшевишко и Каунско правителство...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини