Ето къде можете да се имунизирате срещу COVID в Русе днес и в съботния ден

  • 06 август 2021 14:13

  • 284
  • 0
Ето къде можете да се имунизирате срещу COVID в Русе днес и в съботния ден
© Getty Images/Guliver (архив)

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни днес до 16.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Кабинетът е снабден с всички видове налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.

Два „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19 ще работят утре в Русе. 

Без починали от COVID-19 за денонощието в Русе

В съботния ден без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни от 08.30 до 14.00 часа в изнесен пункт пред входа на ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35, както и от 09.00 до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в крайдунавския град, съобщиха от Областната администрация.

Имунизационните пунктове са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

През следващата седмица също всеки делничен ден в Тубдиспансера ще има „зелен коридор“. Работното време на кабинета ще е от 09.00  до 16.00 часа.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

Припомняме, че до момента в областта са извършени 56 325 имунизации, като повторна доза са получили 26 921 лица. Само през вчерашния ден са поставени 409 ваксини, като 177 от тях са свързани с първа игла. През настоящата седмица средно на ден по около 200 души избират да се ваксинират срещу COVID-19 в Русенско. Най-много ваксинирани с първа доза през последните пет дни е имало в сряда – 274. Поне на този етап не се наблюдава спад в броя на желаещите да се ваксинират в региона. Дори има леко увеличение спрямо предходната седмица. Общо поставените ваксини от понеделник до края на вчерашния ден в Русенско са 1759.

Информация за ваксините срещу коронавируса:

Какво е важно да знаем за ваксините срещу COVID-19?

Какви са страничните ефекти при ваксините?

COVID-19, ваксините и децата: Какво трябва да знаем?

МИТОВЕ vs ИСТИНА: Ваксините срещу COVID-19

Каква е разликата между ваксините срещу COVID-19?

Ето какво трябва да знаем преди и след ваксинацията срещу COVID-19

Колко време ще бъдем защитени при ваксинация и колко след преболедуване?

Последвайте канала на

Радина Лазарова
284 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини