САЩ не очаква спад в доверието на американците към имунизационната кампания

14 април 2021 06:50

САЩ не очаква спад в доверието на американците към имунизационната кампания
© getty images
304 2

Администрацията на американския президент Джо Байдън смята, че паузата в поставянето на ваксината на "Джонсън и Джонсън" няма да доведе до недоверие в кампанията за имунизация срещу Covid-19. Американската агенция за контрол на храните и лекарствата препоръча временно да бъде спряна употребата на ваксината на "Джонсън и Джонсън" след случаи с образуване на кръвни съсиреци.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24153

Здравните органи се надяват разследването на случаите да продължи няколко дни. Хората, които са получили ваксината на "Джонсън и Джонсън", са упътени да се свържат с лекар, ако през изминалите три седмици са развили симптоми като главоболие, болки в корема и краката или затруднение в дишането.

Модернa: Ваксината ни е с над 90% ефективност 6 месеца след втората доза

Около седем милиона американци са получили тази ваксината. При шест жени на възраст между 18 и 48 са се появили кръвни съсиреци от рядък вид. Една от жените е починала, а друга е в критично състояние.

Според Белия дом паузата няма да повлияе значително на кампанията по ваксиниране и няма да има спад в доверието на населението. Решението на администрацията за временно спиране е било взето бързо с цел да се покаже, че безопасността е топ приоритет.

Координаторът по въпросите за коронавируса Джеф Зайънтс каза, че действието цели да увери обществото, че властите ще са много прилежни и консервативни в подхода си към ваксините. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24153

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
304 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.04.14 | 07:57

2
Не питаме за нищо хора ядящи по 50 гмо сандвича на ден

2021.04.14 | 07:41

1
Та те имат спад в доверието,кво да очакват,дори спряха две ваксета.

Добави коментар

Водещи новини