Нови патогенни щамове на коронавируса са открити при стотици хора в Япония

  • 01 април 2021 12:50

  • 596
  • 1
Нови патогенни щамове на коронавируса са открити при стотици хора в Япония
© Pixabay

Нови патогенни щамове на коронавируса са открити в Япония при повече от 1200 пациенти, съобщи в."Асахи", позовавайки се на данни от здравното министерство.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Случаите на заразяване с новите щамове са регистрирани вече в 34 от 47-те префектури в Япония. Най-мащабно е разпространението им в префектура Хього, където е и гр. Кобе - едно от най-големите международни пристанища в страната, предава БТА.

COVID-19: По-заразни, по-резистентни, по-притеснителни - какво се знае за вариантите 

Сред новите щамове най-голямо разпространение в Япония бележи т.нар.британска разновидност на новия коронавирус. Регистрирани са и инфекции с бразилския щам. Сред пациентите има немалко хора, които скоро не са пътували в чужбина.

Заради разпространението на нови варианти на вируса, от края на декември миналата година японските власти прекратиха издаването на нови визи за гражданите от всички страни и територии по света. Право да влизат в страната имат само японски граждани и чужденци с дългосрочни визи или разрешения за постоянно пребиваване в Япония.

Към 31 март в Япония са регистрирани почти 476 000 души, заразени с различни варианти на коронавируса, починали са около 9200 души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Brookea16

2021.04.10 | 03:53

1
­В­и­ж­­­т­­е­­­ ­­м­­­о­­­я­­­т­а­ ­т­­­и­­й­­­н­ ­п­­у­т­­­к­­­а­­­ ­-­ ­­­W­­­W­­­W­­­.­B­­G­­­1­­7­.­­C­L­­U­­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини