Бивш американски здравен шеф: COVID-19 вероятно е бил изпуснат от лаборатория в Ухан

  • 27 март 2021 12:29

  • 3281
  • 11
Бивш американски здравен шеф: COVID-19 вероятно е бил изпуснат от лаборатория в Ухан
© Getty Images/Guliver (архив)

Коронавирусът, който причинява заболяването КОВИД-19, вероятно е бил изпуснат от лаборатория в китайския град Ухан, заяви бившият директор на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията Робърт Редфийлд, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Теорията, че вирусът е изпуснат от китайска лаборатория, която бе отхвърлена от голям брой епидемиолози, създаде напрежение между Китай и Запада, отбелязва Ройтерс, цитира БТА.

Коронавирусът - пренесен от животно или създаден в лаборатория?

"Аз продължавам да смятам, че най-вероятният произход на вируса в Ухан е лаборатория, от която той е бил изпуснат. Не е нещо необичайно респираторни вируси, подлагани на обработка в лаборатории, да заразят служител на лабораторията", каза Редфийлд в интервю за телевизия Си Ен Ен.

Според Редфийлд е малко вероятно вирусът, който "се превърна в един от най-заразните в човешката история" да се е зародил в прилепи, както твърдят мнозина експерти.

Мнението на Редфийлд, който оглавяваше Центровете за контрол и превенция на заболяванията по времето на мандата на бившия американски президент Доналд Тръмп, бе споделяно, по време на управлението на Тръмп, от други високопоставени представители на правителството на бившия президент, включително бившият държавен секретар Майк Помпейо.

СЗО разкри кой е източникът на пандемията от COVID-19

Той заяви наскоро, че има сериозни доказателства за лабораторния произход на вируса, но не представи никакви доказателства за твърденията си. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
3281 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.03.27 | 14:46

7
Маските започват да падат! „Китайската лаборатория по биология във Ухан е част от Glaxosmithkline, която (случайно) принадлежи на Pfizer!“ този, който прави вирусната ваксина, която (случайно) е пусната в биологичната лаборатория в Ухан и (случайно) е финансирана от д-р Fauci, който (случайно) рекламира ваксината! „GlaxoSmithKline се управлява (случайно) от финансовия отдел на Black Rock, който (случайно) управлява финансите на Open Foundation (Фондация Soros), която (случайно) управлява френската AXA! „По случайност Сорос притежава германската компания Winterthur, която (случайно) построява китайска лаборатория във Ухан и е закупена от германския алианс, който (случайно) има Vanguard като акционер, който (случайно) е акционер на Black Rock, който (случайно) ) контролира централните банки и управлява около една трета от глобалния инвестиционен капитал. Black Rock също (случайно) е основният акционер на MICROSOFT, собственост на Бил Гейтс, който (случайно) е акционер на Pfizer (който - помните ли? Той продава чудодейна ваксина) и (случи се) сега е първият спонсор на СЗО! Сега разбирате как мъртъв прилеп, продаван на мокър пазар в Китай, е заразил ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА! "" ....

2021.03.27 | 16:07

11
Повтаряш едни и същи случайни глупости , изпуснати от спонсорирани от Русия медии за пропаганда , които нямат нищо общо с реалността . Четеш една невярна пропаганда и нищо повече . Бил Гейтс не е акционер . Той е спонсор в компанията , както и в още няколко подобни . Човекът винаги е давал голяма част от парите си за подобни начинания . Не е от вчера или от миналата година . Спонсор и на СЗО и то много отдавна . Голяма част от дейностите на организацията особенно в Африка , се развиват с негови пари от поне 10 години . Сорос пък къде го месите и вие си нямате представа .
k

2021.03.27 | 15:49

10
Случайно вчера това беше публикувано в руските сайтове и случайно копейкаджиите днес сте на двойна норма....

2021.03.27 | 14:55

9
Това цялото така написано, ще го разберат много малко хора, защото нацията е доста изпростяла!
Виж да минеш

2021.03.27 | 14:50

8
покрай антена на 5G да си ъпдейтваш фабричните настройки, че си изпушил!
Майтапчи Йово

2021.03.27 | 14:35

6
Хайде бе, как така, когато довчера беше от... ядене на недосварени и недоопечени пролепи и панголини:)))?!?

2021.03.27 | 14:10

5
A кога ще престанат да изпускат нови щамове? Лабораторните вируси се разпадат за 2-3 седмици, това е продължителността на повечето "вълни".
ЖалкиНищожества

2021.03.27 | 13:13

4
А има ли спор от кого е "изпуснат" - от СеРеУ-то, от МИ-6 или от МОСАД ?
Рени

2021.03.27 | 13:06

3
Не най- вероятно някой го е създал някъде и го е пуснал в Ухан, тъй като е имало достъп до там.
анонимен

2021.03.27 | 12:53

2
Но не е случайно изпуснат.
ti

2021.03.27 | 12:39

1
da bre amerikanski prestapnik laboratoriata e vav kitai no e amerikanska I ako beshe slucaino izpusnat edin shtampt koi bokluk izpusna drugite po vsicko lici bokluk tce tova e rabota na amerikanskite prestapnici.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини