Учени посочиха ефикасен начин за запазване здравето на сърцето

Учени от Оксфордския университет посочиха ефикасен начин за запазване здравето на сърцето чрез поддържане на физическа активност, пише сайтът PLOS Medecine.

В изследването взели участие 90 211 души, които не страдали от сърдечносъдови заболявания. Те били оборудвани с акселерометър за измерване на физическата им активност в период от 7 дни.

След наблюдение, продължило около 5,2 години, при участниците били констатирани 3617 случая на сърдечносъдови заболявания. Те били установени при онези от тях, които отделяли най-малко време за физическа активност, по-често пушели и били с по-висок индекс на телесна маса, което водело до хипертония.

В същото време доброволците, които правели физически упражнения с умерена или висока интензивност, много по рядко страдали от болести на сърцето.

Рязък скок на смъртните случаи от сърдечни заболявания в САЩ заради пандемията

Ако бъдат разделени участниците на четири групи в зависимост от честотата на тренировките, тези от първата четвърт били със 71 процента снижен риск от споменатите болести, в сравнение с тези от четвъртата група, допълва БТА.

Коментари

  1. 2021.01.15 | 07:44
    Затворен мъжки клуб с горещи момичета! Побързайте да се присъедините -- meetchats.Com
  2. 2021.01.14 | 16:18
    СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет