РЗИ-Добрич апелира общински кметове да командироват медицински сестри в областната болница

  • 04 декември 2020 13:20

  • 241
  • 1
РЗИ-Добрич апелира общински кметове да командироват медицински сестри в областната болница
© Getty Images/Guliver (архив)

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич апелира към кметове на общини в региона да командироват медицински сестри в областната болница.

В Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/в Добрич има нужда от осем медицински сестри, които да подкрепят персонала в първо и второ вътрешно отделение, в кардиологията и хирургията за срок от три месеца. Липсата на медицински персонал може да доведе до затваряне на отделения и ще лиши жителите на областта от лечение, се посочва в обръщението до кметовете на общините Добрич, Добричка, Тервел, Генерал Тошево и Крушари, които са и акционери в лечебното заведение.

Подкрепа могат да окажат медицински сестри от училищното здравеопазване или лечебни заведения за доболнична помощ, които са общински дружества, посочват от РЗИ като изискват специалистите да бъдат командировани във възможно най-кратки срокове.

Медицинските сестри няма да работят в COVID-секторите на МБАЛ, допълват от инспекцията, която е готова да осигури за командированите тестове за инфекцията, ако се наложи.

Последвайте канала на

Novini.bg
241 1

Коментари 1

Добави коментар
Моля

2020.12.04 | 14:24

1
Да лекуваш не е задължение, то е призвание!Никой не може да задължава никого!

Добави коментар

Водещи новини