25 новозаразени с COVID-19 в Кюстендил

Само 25 са положителните проби за коронавирусна инфекция в област Кюстендил през изминалите 24 часа, съобщиха от Областната администрация. 

Положителни проби за инфекцията са дали 15 души от община Кюстендил, четирима от община Дупница, трима от Кочериново, двама от Бобошево и едно лице от Рила, съобщават от Областния кризисен щаб.

Взетите и изпратени за изследване проби през вчерашния ден са 105, като резултатите от тях стават ясно до 48 часа.

5 са новите жертви на коронавируса в Кюстендилско

Лицата, хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил, са 64. Едно лице е интубирано и в критично състояние, други петима души също са в тежко състояние.

37 са настанени за лечение и към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница. Повече от половината пациенти са в тежко състояние.

22-ма души са настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях 11 са на кислород и в по-тежко състояние.

Двама души, с положителни проби за инфекцията, са починалите през изминалото денонощие. Това са жена на 89 г. от община Кюстендил и 65-годишен мъж от община Дупница. Лицата са били с придружаващи заболявания.

Областният кризисен щаб поднася съболезнования на семействата и близките на починалите.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет