Нови три жертви на COVID-19 в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 78 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 3-ма починали и 76 излекувани, съобщиха от Областната администрация. 

Разпределението по общини на лицата е: Хасково – 28; Димитровград – 21; Харманли – 6; Свиленград – 7; Тополовград – 5; Симеоновград – 2; Любимец – 3; Минерални бани – 3; Ивайловград – 2; Стамболово – 1;

40-годишен мъж е сред последните жертви на COVID-19 в Хасковско

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: лекар от МБАЛ-Хасково и лекар от доболничната помощ в община Тополовград.

Починали са:

мъж на 75 години от община Симеоновград, диагностициран на 27 ноември, с диабет и сърдечно заболяване;

жена на 76 години от община Хасково, диагностицирана на 2 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 72 години от община Хасково, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2560. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 155. В МБАЛ-Хасково са настанени - 60. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 14.

В МБАЛ-Харманли са настанени - 22. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 20. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 27. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 12. На домашно лечение са 1333 човека, починали са 132, напълно излекувани са 940 човека, а под карантина - 963.

Два от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет