Академик Петрунов обясни кога да вземаме витамини заради COVID-19

Когато сте здрави, когато нямате клинични симптоми, вземате витамини и стимулатори. Когато имате симптоми, не го правите сами, защото може да има прекомерна имунна реакция. Това заяви акад. Богдан Петрунов пред Нова телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18341

По думите му, става въпрос за витамин D, който, според него, не бил чак толкова голямо оръжие срещу COVID-19, но е много важен за баланса на имунната система.

Относно ваксините срещу коронавируса, академикът заяви следното - никоя фирма досега не е отговорила на три основни въпроса - дали ще ни спестят заболяването, дали ще ни спести смъртта и дали ще ни спести разпространението на заразата. Антибиотикът се дава само при бактериални усложнения, не за лечение на вирусна пневмония, подчерта Петрунов.

Той съобщи и, че вече има научни публикации, че "Ремдесивир" в комбинация с барицитиниб дава много добри резултати за лечение на COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18341

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.28 | 12:37
    Академика е с заслужена титла, създател на ваксини и Респивакс, преподава в чужди университети, ценен и уважаван в чужбина имунолог и алерголог, лекар на годината е бил, 16г директор на Института по вирусология, не еднократно канен в различни правителства за министър на здравеопазването, но е отказвал ......НИКОГА не е бил комунист или член на БКП/БСП !!!!
  2. 2020.11.27 | 12:02
    Тоя болшевишки тАпанар с несъществуващата научна титла да спре да се.ре всекидневните си комунделски брътвежи. Интернетът му явно е много бавен! Повтаря жълтите новии на западната преса от преди една седмица! Плащайте му редвоно на това бесепарско влечуго и не ни замимавайте с НЕАКАДЕМИЧНАТА му персона!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

Избрано от Интернет