COVID-19 уби още шест души в Хасковска област

  • 27 ноември 2020 08:30

  • 805
  • 0
COVID-19 уби още шест души в Хасковска област
© Pixabay

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 118 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали - 6  и излекувани - 1, съобщиха от Областната администрация. 

Разпределението по общини на лицата е:Хасково – 43; Димитровград – 19; Харманли – 5; Свиленград – 26; Тополовград – 7; Любимец – 2; Симеоновград – 10; Минерални бани – 6;

Още две жертви взе коронавирусът в Хасковска област

Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са:

Лекар от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково, двама лекари от доболничната помощ от община Хасково медицинска сестра от доболничната помощ от община Димитровград, медицинска сестра от МБАЛ-Димитровград и лекар от доболничната помощ от община Симеоновград.

Преподавателка от ОУ „Христо Смирненски“ – Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от два 7-ми класа.

Трима учители и трима медици са сред новите положителни за COVID-19 в Хасковско

Положителна е детегледачка от Центръра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания - гр. Хасково. Предстои в Центърът да бъде извършена крайна дезинфекция, а персоналът и потребители да бъдат изследвани отново.

От 110 PCR теста направени на персонал и потребители в Дома за възрастни хора с психически разстройства - Пъстрогор – положителен резултат са отчели 24 (13 потребители и 11 – персонал). Всички те са безсимптомни. Сред заразения персонал са 4 медицински сестри, 3-ма санитари и 4-ма служители. Положителните лица са отделени в самостоятелно помещение. На сградата е предписана крайна дезинфекция.  

Починали са:

мъж на 79 години от община Хасково, диагностициран на 16 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 66 години от община Хасково, диагностициран на 3 ноември, със затлъстяване;

мъж на 74 години от община Димитровград, диагностициран на 16 ноември, с диабет;

жена на 53 години от община Хасково, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

жена на 74 години от община Свиленград, диагностицирана на 12 ноември, със сърдечно заболяване;

жена на 80 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, със сърдечно заболяване;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2211. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 134. В МБАЛ-Хасково са настанени - 50. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 18. В МБАЛ-Харманли са настанени - 20. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 20. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 15. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 11. На домашно лечение са 1359 човека, починали са 115, напълно излекувани са 603 човека, а под карантина - 1028.

Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини