Над 1000 вече станаха диагностицираните с COVID-19 в Русе от началото на пандемията

  • 28 октомври 2020 13:14

  • 261
  • 0
Над 1000 вече станаха диагностицираните с COVID-19 в Русе от началото на пандемията
© Pixabay

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 97 нови случая на коронавирус, което е своеобразен рекорд за период от 24 часа в региона.

53 от новозаразените са жени, а 44 са мъже. 88 от установените през вчерашния ден случаи са на домашна изолация, а девет са хоспитализирани.

Русе влезе в червената зона на COVID-19, въвеждат се допълнителни мерки

За съжаление през вчерашния ден са починали и двама души. Става дума за 75-годишна русенка и мъж на 74 години от село Бабово. И двамата са били с положителен PCR тест за COVID-19 и са се намирали на болнично лечение в Университетска болница „Канев“.

Необходимо е да се отбележи, че те са страдали и от редица придружаващи заболявания, сред които захарен диабет и сърдечно-съдови проблеми. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на починалите. Така починалите с положителен PCR тест за коронавирусна инфекция в региона станаха 32-ма, като 19 от тях са мъже, а 13 са жени.

Добрата новина е, че за денонощието има и 16 излекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 444 души.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта са вече 1003-ма души, като активните случаи са 527. От тях 95 са на болнично лечение, а 432-ма са под домашна изолация.

При активните случаи отново се наблюдава почти пълно равенство между мъжете и жените. Броят на мъжете е 263, а жените са 264. Без съществена промяна в процентно отношение остава и  разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 540 са жените, а мъжете са 463, което в проценти е респективно 54% и 46%.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички противоепидемични мерки.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини