Русе влезе в червената зона на COVID-19, въвеждат се допълнителни мерки

Русе се намира в червената зона на COVID-19, след като 14-дневната заболеваемост достигна 163 на 100 000 души. Това съобщи на брифинг заместник-областният управител на Русе Свилен Иванов, който временно изпълнява длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16289

По време на извънредното заседание на щаба този следобед са взети допълнителни противоепидемични мерки, които ще бъдат въведени от 28 октомври /сряда/ и ще са в сила до 8 ноември тази година. В този период се забраняват масовите мероприятия на закрито и открито, ще бъдат затворени нощните барове и дискотеки, а на семейните тържества - като сватба и кръщене, не трябва да присъстват повече от 30 души.

В Русе се отчита тенденция на повече заразени с COVID-19 мъже, отколкото жени

Иванов каза още, че работодателите, които имат възможност да въведат дистанционна работа за служителите си, да се възползват от това. "Ситуацията е тежка. Имаме притеснения и за натиска върху здравната система", каза Иванов. Решението на Областния оперативен щаб ще бъде изпратено на директора на Регионалната здравна инспекция, която да подготви и издаде заповедта.

От Русенския университет съобщиха по-рано днес, че всички студенти на висшето училище преминават в онлайн обучение за период от две седмици - от днес до 8 ноември тази година.

По разпореждане на директора на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Маргарита Николова плановият прием и плановите операции в лечебните заведения в област Русе са преустановени от вчера, като мярката ще важи до 30 ноември тази година.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16289

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.27 | 00:57
    Да се справят сега
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет