18-годишен млад мъж е сред новите случаи на COVID-19 в Разград

  • 13 октомври 2020 16:31

  • 699
  • 1
18-годишен млад мъж е сред новите случаи на COVID-19 в Разград
© Pixabay

Дванадесет нови потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 13.10.2020 г. Това съобщиха от Областната админстрация на Разград.

Първият случай е с жена на 57 години от град Лозница. Тя е потърсила медицинска помощ на 11.10.2020 г. и е приета за лечение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към същото лечебно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената е с придружаващо заболяване артериална хипертония.

9-месечно бебе е с COVID-19 в Разградско

Вторият случай е с жена 46 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика . Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Третият случай е с жена на 55 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Двама мъже са новозаразените с коронавирус в Разград

Четвъртият случай е с жена на 47 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Приета е за лечение в Инфекциозното отделение към МБАЛ „Медика“ в Русе на 12.10.2020 г.

Петият случай е с мъж на 18 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Шестият случай е с жена на 37 години от Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщила за придружаващи заболявания.

Седмият случай е с жена на 65 години от гр. Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Има придружаващо заболяване захарен диабет тип II.

Осмият случай е с мъж на 27 години от град Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Деветият случай е с мъж на 24 години от гр. Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика . Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

Десетият случай е с жена на 66 години от град Разград. Взет й е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Жената е без клинична симптоматика. Оставена е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Има придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето и артериална хипертония.

Единадесетият случай е с мъж на 27 години от град Разград. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски“. Резултатът от направение PCR тест е положителен. Мъжът е без клинична симптоматика. Оставен е в дома си с предписание за 14 дневна изолация. Не е съобщил за придружаващи заболявания.

  Дванадесетият случай е с мъж на 40 години, който е с постоянна адресна регистрация в Разград, но живее в София. Заразяването е установено на 13.10.2020 г. Изследван е в СМДЛ „Рамус“ в столицата, уведомена е СРЗИ -София.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
699 1

Коментари 1

Добави коментар
РОДИТЕЛ

2020.10.13 | 17:11

1
Какво още трябва да стане за да забележат, че тази ескалация на заразата тръгна успоредно с учебната година. Слепи ли са всички от които нещо зависи или имат други подбуди.При 717400 ученици и 68400 учители вкарани в класните стаи по много часове , какво друго може да стане освен предаване на вируси. Та това е повече от една десета от населението.Учениците без да са виновни, карайки го безсимтомно и без да знаят носят заразата навсякъде другаде. Но имало ли е досега случай министър да каже " АЗ СБЪРКАХ!" Не, разбира се! Така че навън и с маски и без тях, децата ни ще ни донасят вируса директно в къщи.Не стигат ли толкова починали. Какви хора сме в същност за да не ни пука . Помислете за това родители!!

Добави коментар

Водещи новини