Седем медици са сред 11-те новодиагностицирани с коронавирус в Шуменско

Седем медици са сред 11-те новодиагностицирани с коронавирус в Шуменско през изминалото денонощие, след направени 74 PCR теста. Петима от здравните работници са от Многопрофилната болница за активно лечение в областния град, а двама - от Центъра за спешна медицинска помощ. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14189

От началото на пандемията в Шуменско коронавирусна инфекция е потвърдена вече при 27 медицински работници, уточняват от РЗИ.

Починалите, при които е бил доказан новият коронавирус през последното денонощие в областта, са 70-годишна жена с придружаващо сърдечно заболяване и жена на 56 г. с диабет.

Кои са последните жертви на коронавируса у нас?

Към момента 24 са пациентите с коронавирусна инфекция, настанени в МБАЛ - Шумен, един от които - в отделението "ОАИЛ". На домашно лечение, с леки симптоми или без симптоми, са 38 жители на областта, а под карантина - 88 души.

За област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в Единния информационен портал, достигнаха 361 души. 275 от диагностицираните с коронавирус са излекувани, а починалите вече са 24-ма, допълват от РЗИ - Шумен.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14189

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет