Може ли да се заразим с COVID-19 от храната? СЗО даде отговор

До този момент не са регистрирани случаи на предаване на новия коронавирус посредством храната. Това заявиха представители от Световната здравна организация, след като китайските власти алармираха, че замразени пилешки крилца, внесени от Бразилия, са дали положителен резултат за COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12571

Водещият епидемиолог на СЗО д-р Мария ван Керкхове информира, че са били взети проби на повече от 100 хил. пакетирани храни, от които по-малко от десет се оказали инфектирани с вируса.

СЗО: Коронавирусът няма сезонен характер, без мерките втората вълна e неизбежна

Началникът по спешните ситуации към Здравната организация Майк Райън допълни, че хората вече са достатъчно наплашени заради коронавируса и е излишно да се всяка още паника сред тях, но увери, че проверките по хранителната мрежа ще продължат, за да бъде гарантирано спокойствието на всички.

На въпрос дали е възможно човек да се зарази втори път с COVID-19 д-р Керкхове отвърна, че учените в някои страни допускат съществуването на такава вероятност, но все още не може да се каже нищо по този въпрос със сигурност.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12571

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.16 | 10:18
  Новият завет го казва. Плачете и ридайте богати защото идва възмездие върху вашите глави. Заради алчността да не плащат на работниците и семействата им да гладуват. Златото им ще лови ръжда а дрехите им ще ги изяждат молци.
 2. 2020.08.16 | 07:57
  Разбира се , че може ме! Но , нали е световна конспирация и се чудят как да не дават логични отговори . Дано се разцепи земята , за да не се радват богатите , над изтезанието на бедните хора . Да приключва този гнусен свят.
 3. 2020.08.14 | 17:07
  Само от герберизъм може да се заразим, да пълним шкафчетата
 4. 2020.08.14 | 16:31
  Разбирасе че може щом минава през човешки ръце и човек диша при бране пакетиране произвотство наи вероятният отговор е да
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет