Шестима души от Мездра са новозаразените с коронавирус в област Враца

Всички съобщени тази сутрин шест нови случаи с положителен резултат за заразяване с коронавирус в област Враца са при жители на Мездра, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Трима от тях са постъпили с оплаквания за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Враца. От лечебното заведение са изпратили бързи известия, а положителните резултати за коронавирус са потвърдени от PCR- лабораторията в града.

COVID-19 уби възрастна жена от Мездра

Двама от хоспитализираните- мъж на 79 г. и жена на 78 г., живеят в едно домакинство, за които няма данни да са контактували с вече установени заразени или с хора завърнали се от чужбина.

Третият случай е на 43-годишен пациент на специализираната болница. Установени са контактните лица и на тримата в Мездра.

Другите случаи са на жена на 42 години и мъж на 46 години, които също са от едно домакинство и са се изследвали по желание. Двамата са безсимптомни и се лекуват в домашна среда.

Последният случай е на 42-годишна жена, също от Мездра, която се е изследвала заради потвърден случай на близък с коронавирус. Жената също се лекува в домашна среда. Установени са контактните лица на всички потвърдени днес случаи и сега се предприемат мерки за поставянето им под карантина, допълват от РЗИ-Враца.

Зам.-кмет на Враца е с положителен резултат за коронавирус

Общо в област Враца активните случаи на заразяване с коронавирус са 25, като от тях 16 са диагностицирани за домашно лечение. Под карантина остават към днешна дата 62 души, сочат данните на РЗИ.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет