Бразилските власти търсят алтернатива на оксфордската ваксина срещу COVID-19

  • 04 август 2020 11:39

  • 430
  • 0
Бразилските власти търсят алтернатива на оксфордската ваксина срещу COVID-19
© Pixabay

Министерството на здравеопазването на Бразилия разглежда алтернативни варианти на ваксината срещу COVID-19 във връзка с това, че за завършването на изпитанията на препарата, разработен от Оксфордския университет и компанията АстраЗенека, ще бъде необходимо повече време, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

Агенцията цитира изявление на заместник-министъра на здравното ведомство на страната Елсиу Франку. "Съществува определена, макар и незначителна възможност, ваксината да бъде забавена, въпреки че се намира в напреднала фаза на изпитанията. Ние търсим алтернативи", заяви Франку.

Оксфордската ваксина срещу COVID-19 ще бъде тествана върху хора в Индия

Понастоящем в света се разработват 231 ваксини срещу COVID-19, като от тях 33 са в напреднала фаза на клинически тестове. Здравните властите в Бразилия отбелязват, че успоредно с възможността за производството им в Бразилия, те трябва да са съобразени и с етническия състав на населението. Някои от ваксините се тестват само в чужбина и те важат за население с друг генетичен код, при други климатични и етнически особености. Според експерти резултатите от подобни изследвани могат да се окажат ирелевантни за Бразилия.

Последвайте канала на

Novini.bg
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини