Проф. Христова: Младостта не е застраховка от COVID-смърт

Настанените в старчески домове хора са рискови. На такива места трябва да има ранно откриване на заразата - над 15 000 души в домове са тествани в България. Има забавяне в откриването на заразата в дома за възрастни хора във Варна. Това заяви в сутрешния блок на БТВ проф. Ива Христова, заместник-директор на Националния център по заразни и паразитни болести. 

"Завишената смъртност у нас показва, че коронавируса не е никак лек. Умират и хора без придружаващи заболявания. Вирусът сам по себе си е достатъчно тежък. Тромбозата на коронавируса засяга не само белите дробове. Голяма част от хората го изкарват леко, но има потенциал за тежки симптоми", каза още тя.

204 новозаразени с COVID-19 у нас, рекорден брой на починалите за денонощие - 16

"Младите хора умират от коронавирус заради свъхреактивната им имунна система. Това значи, че организмът се бори прекалено с вируса, което води до фатален край. Младостта не е застраховка от смърт от COVID-19", обясни проф. Христова. 

"Хората не искат да чуят и да разберат, че вирусът се предава от човек на човек при контакт под 2 метра, без дезинфекция и маски", съобщи зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести. 

"Грипът и коронавирусът имат различна клинична картина. Лекарите вече имат опит с COVID-19, но ни очакват трудни месеци", завърши проф. Ива Христова. 

Коментари

 1. 2020.08.04 | 11:07
  Такива лато тая някой слуша ли ги? Платен да говори глупости, разлагащ се, дърт боклик.
 2. 2020.08.04 | 09:39
  Всички ЛИЦА на които е дадена трибуна да стресират хората за този вирус, ще бъдат СЪДЕНИ!!!Вие МЕДИИТЕ сте съучастници и вие също ще бъдете СЪДЕНИ!!!Изгорели сте!!!
 3. 2020.08.04 | 09:39
  Всички ЛИЦА на които е дадена трибуна да стресират хората за този вирус, ще бъдат СЪДЕНИ!!!Вие МЕДИИТЕ сте съучастници и вие също ще бъдете СЪДЕНИ!!!Изгорели сте!!!
 4. 2020.08.04 | 09:22
  Тази вуйна от дни се опитва да ни убеди ,че само Испания е по зле от нас !? Резултата - сложиха ни карантина в Белгия , а реално те са по зле от нас. Днес ни слага карантина Украйна , а е много спорно дали те не са по зле . Утре очаквам карантина от Румъния и Молдова , които са мнооого зле . Преди ден - два продължаваше да оплаква Швеция , а те вече са доста по добре от нас . Моля не и давайте трибуна да ръси глупости !
 5. 2020.08.04 | 09:00
  Като си се кръстил ; котарак ; да не мислиш че имаш седем живота...и ти ще умреш някой ден, гробищата са пълни с такива като теб безсмъртни. Най трудо се учи знаещият глупак защото се мисли за вечен .
  1. 2020.08.04 | 09:05
   Благодаря за топлите пожелания. Да ти се връща!
 6. 2020.08.04 | 08:50
  Тая от кой паноптикум я изровиха?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет