Тестват за COVID-19 медиците от МБАЛ-Чирпан

  • 23 юни 2020 09:17

  • 619
  • 0
Тестват за COVID-19 медиците от МБАЛ-Чирпан
© Getty Images/Guliver (архив)

Лекарският, сестринският и санитарен персонал от Вътрешно отделение на МБАЛ-Чирпан, който е имал контакт със заразен с коронавирус пациент, ще бъде изследван с PCR-тест, се казва в извънредно съобщение на Кризисния щаб, публикувано на страницата на община Чирпан във "Фейсбук". 

Извънредно съобщение на Кризисен щаб гр. Чирпан:

По решение на РЗИ Стара Загора, с оглед положителната проба на пациент, лекувал се във Вътрешно отделение на МБАЛ Чирпан, се налага режим на карантина на Вътрешно отделение. За осемте лежащоболни карантината е до тяхното изписване по клинична пътека, след което преминават в 14 - дневна домашна карантина.

Хванаха нарушители на карантина в Стара Загора и Чирпан

След изписване на последния пациент, лекарският, сестринският и санитарен персонал, който обслужва болните, ще бъде тестван пак с РСR тест, а отделението - цялостно дезинфекцирано, след което ще започне отново да приема болни.

Утре лекарският, сестринският и санитарен персонал от Вътрешно отделение, който е имал контакт с пациента, ще бъде изследван с PCR - тест.

Пак утре на контактните лица от поделението и от село Свобода ще бъдат направени бързи тестове.

Община Чирпан поема ангажимента да осигури средствата за тестовете от дарителски фонд.

Извънредно съобщение на Кризисен щаб гр. Чирпан По решение на РЗИ Стара Загора, с оглед положителната проба на пациент,...

Публикувахте от Община Чирпан в Понеделник, 22 юни 2020 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини