Доц. Атанас Мангъров: COVID-19 трябва да се посрещне от най-младата и здрава част от населението

  • 27 април 2020 17:23

  • 33948
  • 158
Доц. Атанас Мангъров: COVID-19 трябва да се посрещне от най-младата и здрава част от населението
© Кадър: БТВ

Трябва да се успокоим, да живеем нормално и да спазваме по-добра лична хигиена. Това е нещо, което рано или късно ще ни се случи и болшенството от нас няма да го разберат. Това заяви началникът на Детската клиника в Инфекциозната болница в София доц. д-р Атанас Мангъров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

„При вируса заразяването стана по всички възможни начини и понеже е нов, той ще премине през цялото земно кълбо. Той може да изчезне през лятото, защото не е пригоден да живее сред човешката популация, а се предава по животни“, обясни той.

Експерти: Вероятността COVID-19 да изчезне с идването на лятото е много малка

„Щвеция продължава да следва своята философия и накрая те ще се измъкнат от кризата с възможно най-малко последствия. Там където се опитаха да действат по-адекеватно, се провалиха. Глупаци дал Господ“, обобщи той.

„Коронавирусът е една остра вирусна инфекция и е едно самоограничаващо се заболяване. Болните не са се преборили, а са държани живи, докато болестта отмине. В страната има няколкостотин хиляди хора, които са заболели от този вирус. Ние ващаме една много малка част от тях. Има поне 100-200 пъти повече“, подчерта доц. Мангъров.

„Продължаваме да не искаме да разберем, че това заболяване трябва да бъде посрещнато от най-младата и здрава част от населението. Те и да се разболеят, ще се преборят. Смисълът на отварянето на парковете е да се случи това, което рано или късно ще се случи. Ако инфекцията тръгне от страна на болните, старите и немощната, ситуацията ще е много тежка. COVID-19 трябва да се посрещне от силните хора“, убеден е лекарят.

„Тези коронавируси са известни много отдавна и не се отличават по нищо от другите. Вместо медиите да успокояват хората и да дават кураж, се прави точно обратното. Нямаме полза от това“, предупреди д-р Атанас Мангъров.

„Щабът го е страх. Като носиш отговорност не трябва да съсипеш всичко, защото те е страх. Всички забрани са, защото щабът не спортува. Трябва да се отворят паркове, стадиони и съоръжения, защото хората трябва да продължат да спортуват, за да са силни“, даде съвет експертът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
33948 158

Свързани новини

Коментари 158

Добави коментар
XXX

2020.04.30 | 18:24

158
ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА СА КРАДЦИ И ЛИЦЕМЕРИ ДОРИ СЕГА НИ КАРАТ ДА СИ ПЛАЩАМЕ ТЕСТОВЕТЕ ЗА COVID 19
игрек

2020.04.29 | 00:29

157
Така наречените комунисти /социалисти/ са взели властта през 1944 година, проливайки живата кръв на българите- убивали са, безчинствали са...Сега искат да употребят мъртвата кръв на българите, като го облъчват с лъжи и всякакъв вид манипулации, за да го натикат в смъртоносните лапи на болестта. Тяхната максима не ви ли е позната? - НЯМА ЧОВЕК, НЯМА ПРОБЛЕМ. /Сталин/
Българин

2020.04.27 | 21:34

96
Ей червен кретен, скрий се бе мама ти да е .ба и на боклука! Не чули новините днеска! Твойта любима Швеция със стадния имунитет ЗАТВАРЯ обществения живот! Много умрели Мангасаров, мнооооого! От прилючените случаи само 550 оздравели , цели 2500 са отишли в боклука! Смъртност близо 80% ОСЕМДЕСТ ПРОЦЕНТА! Айде пусни сега на първа линия младите на БСП да посрещнат вируса , партиен ОлигофренЕЕЕЕЕ!
яху

2020.04.28 | 18:12

156
Тоя нов д-р Менгеле да замълчи. Крайно време е да бъде принудително заразен и да покаже как се оцелява след зараза....
до червения боклук под мене

2020.04.28 | 18:02

155
Едно време имахте винаги последната дума вашта мама комунделска нагла да е.ба! Сиктир червен изрод!
сръим

2020.04.28 | 14:37

143
Да ти ги сортирам твоите определения ,че овчия ти капацитет е доста зле !Копирам и поствам =1.Ей червен кретен, скрий се бе мама ти да е .ба и на боклука. 2 . Две са повече от едната лайновизия, която Ти, червен олигофрене, гледаш!3. Да ти е.ба п.утката майчина и на червения боклук да е.ба! Ти си гласувал за СДС и ГЕРБ колкото познаваш баща си, комунделско копеле на незнаен другар и бесепарска к.урва!червен гнусен манипулатор! Прочети първо малко медицинска литература и тогава се.ри тука комунделската ти простотия, рядко симеоновско, ченгеджийско, л.айно на заплата при Киро Контрабандисто!Айде със здраве ОВЧИ!!!
до червения другар под мене

2020.04.28 | 14:23

142
Ами другарю, на определeнията "зомбиран бъларин" и "овча мъка" отговаря при мене "червен олигифрен"! Я си прочети сега на спокойствие отговора на моя първи отговор! Бъди жив и здрав!
рдъумкл

2020.04.28 | 14:17

141
Ей това ми е първия коментар=Българин , Българин ама от зомбираните ! Тея дето гледат само две телевизии!Много овча мъка по тия ширини!А ей го твоя първи=Ей червен кретен, скрий се бе мама ти да е .ба и на боклука!Сега вече ме убеди наистина че си на сто процента овчи капацитет!Айде със здраве!
до червения боклук под мене

2020.04.28 | 14:02

139
Пожеланията да ти се връщат, многовъзпитани другарю! Ваште псувни и обиди естествено ги приемате като комплименти! Тъй като явно си много уравновесен, прочети още веднъж диалога по долу и виж кой пръв е започнал да псува! Бъди жив и здрав!
Овчи българин

2020.04.28 | 13:51

138
А , нещо много нервен си бил!То глупака като няма аргументи ,може само да обижда!Ейй голям еб.ч си бил !Леко да не се гътнеш , че и без това им трябват бройки на починали от корона!Айде със здраве ОВЧИ !!!
до червения боклук под мене

2020.04.28 | 13:40

136
Да ти е.ба п.утката майчина и на червения боклук да е.ба! Ти си гласувал за СДС и ГЕРБ колкото познаваш баща си, комунделско копеле на незнаен другар и бесепарска к.урва! А ти чувал ли си за Prof. Drosten и чел ли си въобще нещо от и за него, червен гнусен манипулатор! Прочети първо малко медицинска литература и тогава се.ри тука комунделската ти простотия, рядко симеоновско, ченгеджийско, л.айно на заплата при Киро Контрабандисто!
До пишман българин

2020.04.28 | 13:32

135
Абе зомби просто , червен олигофрен ще викаш на този дето не се е изпразнил на пода , а на майка ти в оная работа , за да се пръкнеш !Аз колкото съм гласувал за СДС и ГЕРБ, ти толкова години сигурно не си живял!Случайно като погледна в нета , да видя, че в Германия се разхождат свободно ! А без да искш не попаднали на клипове с протестиращи германци ! А случайно да си видял клипове с тяхни професори , вирусолози и имунолози, които твърдят същото като Мангъров!Или ти гледаш само това, което ти подхожда на овчия мозък!!!Айде стой си в колибата да не се заразиш !Даже и не излизай изобщо , че достатъчно овце има!!!
Българин

2020.04.28 | 12:48

132
Две са повече от едната лайновизия, която Ти, червен олигофрене, гледаш! От време на време поглеждам и в интернет, например какво пише за зомбираните Германци, Австрийци, Финландци , та дори чета какво става и в твойта братска ПРОСИЯ и установявам, че те правят същото, което прави и НАШЕТО правителство! Та в този смисъл продължавам да се зомбирам ! Но ти и твойте другари можете да ни покажете светлия път, като в комунделските филми, и да излезете на вънка с бели ризи и червени шалчета и да посрещнете вируса! Аз ще ви пригласям от вкъщи: паартизан за бой се стяяга мята пушка на раа мо...
Б

2020.04.28 | 10:08

127
Българин , Българин ама от зомбираните ! Тея дето гледат само две телевизии!Много овча мъка по тия ширини!
profesor

2020.04.28 | 16:16

150
Съвремената медицинска наука е преобладаващо статистическа! Много малко са създадените математични модели, които да са в състояние да опишат биологичните процеси на възникжането и развитието на дадено заболяване. Адекватните математични модели модели дават възможност да се разкрие механката на протичащите процеси на заболяване и на въздействие върху болестта. Тези модели нямат нищо общо с моделите на проф. Николай Витанов. Нищо полезно не може да допринесат неговите изследвания. Той е един "изследовател" от типа на акад. Лисенко . Всичко , което прави, е винаги било ориентирано само към формиране на път за кариерно развитие и печелене на пари! В България са двама "изтъкнати" учени от този тип - проф. Витанов и проф. Михаил Константинов. Те са срам за академичната наука у нас, защото това, което правят е в услуга на тоталитарната партия ГЕРБ и е ориентирано към кариерното им развитие!
до червения profeSor

2020.04.28 | 17:57

154
Другарю profeSor, думата професор на всеки друг чужд език се пише profeSSor! Питай спосранската крадла Импексовата Говнелия! Тя е завършила оная "елитна" гимназия за отрочетата на номеклатурчиците от 2 и 3 разряд! Анадъмно спосрански професоре!?
Котака

2020.04.28 | 17:55

153
Да не дава Господ някой от роднините на доцент Мангъров да се раболеят, че той веднага ще си промени мнението.
Българин до олигофренa Мангасаров

2020.04.28 | 13:21

134
Другарю ДУцент, току що прочетох една статия за вируса, който ТИ и младите от БСП искате да посрещате! При заболелите деца се установяват все повече възпаления на кръвоносните съдове, синдром на Кавазаки! И тези наблюдения са в Италия, Испания и Англия!Та разкажи си още веднъж теорията на тези родители и въобще на всички НОРМАЛНИ родители! ЕДНО е ясно: ТИ нямаш деца, включително и извънбрачни, и в това съм 100% СТО Процента сигурен!
до червения боклук под мене

2020.04.28 | 17:34

152
Айде бе червен боклук, много си сигурен къде съм чел! В бивол.бг няма нищо по въпроса! Защо ли?
До Българин до олигофренa Мангасаров

2020.04.28 | 16:01

148
Хахахаха, прочел си я в новини.бг! Чети и други статии, ама в други източници!
Пишман българина

2020.04.28 | 13:44

137
Що не ни отървеш от мъките си , като се метнеш от терасата!Като ти казвам, че си много прост овчи мозък , ти не вярвяш!Ама ти много прсветен си бил бе овчи ! То кавото и да ти напишат в някой сайт , ти го приемаш веднага за истина ,овчи !Ами аз пък четох, че страшния вирус поразявал и мозъците, но ти не се притеснявай , защото овчите мозъци са имунизирани!!!

2020.04.28 | 15:06

144
Всички, които плюят доц. Мангъров са страхливи мишки. Стойте си до Коледа вкъщи и си мислете, че вируса ще изчезне. Няма как да се отървете от вируса - всички ще го преболедуват.
Работилова

2020.04.28 | 16:37

151
това е вашето глупаво мнение, извинете ме за обидата. Преболедувайте го първо вие и после говорете глупости!

2020.04.28 | 15:59

147
Стига вече с тези отделения! Само плямпате глупотевини с промитите си мозъци! Ако нямаше друга цел, никой нямаше да разбере за този "страховит" вирус! Четете и се информирайте малко повече, вместо като папагали да повтаряте глупостите на невежите. Като Мангъров има доста други по света и отдавна говорят, но никой не иска да ги чуе, защото не е удобно. В Италия е установен още през октомври-ноември и декември е имало бум на болни!

2020.04.28 | 15:52

146
Ти като не си мишка, защо не отидеш до отделение с болни от вируса. Целуни няколко от пациентите по челата, след време ще те чакам тук да пишеш пак кой е мишка.

2020.04.28 | 16:05

149
Този изрод защо не отиде да лекува болните или поне да се самозарази за да покаже, че е прав!

2020.04.28 | 14:10

140
Цветанка Ризова трябва да спре да кани този побъркан човек. Ако продължи, да я подведат под отговорност за разпространяване на лъжи. НЕ ДАВАЙ ТРИБУНА НА ТОЗИ БЕЗУМЕЦ!

2020.04.28 | 15:11

145
Много е яка Цвети, бих я лашкал като циганин джанка.

2020.04.28 | 12:50

133
Коронавирусът спрямо грипният вирус е като диво животно спрямо домашно животно!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини