Експерти: Вероятността COVID-19 да изчезне с идването на лятото е много малка

  • 27 април 2020 15:25

  • 7877
  • 6
Експерти: Вероятността COVID-19 да изчезне с идването на лятото е много малка
© Pixabay

Вероятността с подобряването на времето и настъпването на лятото броят на случаите на коронавируса да започне да нямалява е много малка. Това заяви днес на пресконференция ръководителят на отделението за инфекциозни заболявания в Първа болница на Пекинския университет, Ван Гуйцян, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По думите на експерта, "въпреки че Тежкият остър респираторен синдром (ТОРС) изчезна през лятото на 2003 г., новият коронавирус вероятно силно се отличава от предишните (известни) вируси".

Немски вирусолог предупреди за опасност от втора вълна на коронавирус през зимата

"Смята се, че коронавирусът е чувствителен към нагряване и температурата на кипене на водата може да го убие, но температурата в естествената околна среда не може да достигне тази стойност. Съдейки по глобалната епидемична ситуация, е малко вероятно вирусът да изчезне през лятото", каза Ван.

Ръководителят на Института за патогенни микроорганизми към Академията на медицинските науки на Китай, Цин Ци, отбеляза, че е "неправилно да се сравнява атипичната пневмония със заболяването, предизвиквано от новия коронавирус, а също така да се вярва, че коронавирусът ще изчезне със затоплянето на времето", предаде БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
7877 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.04.27 | 17:02

6
Да защото не е вирус като вирус а лабораторно отроче на САЩ.

2020.04.27 | 16:40

5
АЗ ВИ ПЕЯ ЦЯЛ МЕСЕЦ ЧЕ НИРУСЪТ ЩЕ Е ТУКА И СЛЕД 13 МАЙ И СЛЕД 13 ОКТОМВРИ.ТЕЗИ НИ ЛЪЖАТ И НИ МИСЛЯТ ЗА ИДИОТИ-ТО ЧЕ СМЕ ИДИОТИ Е ВЕРНО, ЩОМ НЯКАКЪВ ХИРУРГ НАЗНАЧЕН ОТ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ЛЪЖЕЦ В ДЪРЖАВАТА СИ ИГРАЕ С НАС.ТОЗИ ВИРУС НЕ Е СЪЩИЯТ КАТО В ИСПАНИЯ ИТАЛИЯ САЩ.ИЛИ ПОНЕ НИЕ ИМАМЕ НЕЩО В НАС ПРИ КОЕТО ВИРУСЪТ ТРУДНО РАБОТИ!НО ТЕЗИ ГО КРИЯТ И ПОСТОЯННО ПРАЩАТ КАМИОНИТЕ ЗА ТРУПОВЕ
Китайските учени

2020.04.27 | 16:38

4
изхождатот особеностите на техния бит, култура и климат. Уважавам тяхното мнение, на нека не забравят че климатичните пояси не навсякъде са като в Китай. Да не говорим за бита и културата на другите народи. Ще поживеем, ще видим.
Stamatis

2020.04.27 | 16:35

3
Не е нужно да си експерт, за да го знаеш! Иначе в Африка и някои части на Азия нямаше да има болни, ако вирусът бе чувствителен към по-топлото!

2020.04.27 | 16:19

2
Да бе да бе разбрахме, че няма да изчезне скоро вируса. Айде оставете ни да дишаме вече
МАЙКАТА НА НАРКОМАНА-УБИЕЦ

2020.04.27 | 15:38

1
ИМА ФИРМИ НА ,КОЙТО НЕ СА ПРАВЕНИ ФИНАНСОВИ РЕВИЗИИ ОТ ДАЛЕЧНАТА 2009Г.ТОГАВА НА ВЛАСТ ДОЙДЕ ТИКВАТА И ГРОБ.ВЪПРЕКИ ЧЕ, НЕ СА ПОДАВАНИ ДАНЪЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ ТЕЗИ ФИРМИ СА УСВОЯВАЛИ МИЛИОНИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ЕВРО ФОНДОВЕТЕ. ПИТА СЕ ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА ,АКО НЕ СИ ПРИБЛИЖЕН ДО ВЛАСТТА ДА СТАНЕ ФАКТ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини