Щабът и Медицинският съвет се разбраха за бързите тестове

По отношение на диагностицирането няма друга алтернатива освен real time pcr, особено в този етап на пандемията и нейния пик.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12449

Това обяви на извънредна пресконференция в Министерски началникът на Щаба за борба с коронавируса генерал Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 по повод обявеното намерение от премиера Бойко Борисов, че бързи тестове ще бъдат направени на 1000 - 1200 души, за да се получат възможно най-добрите резултати за справяне с пандемията. "Ще се търси не новозаболял, а прекарал коронавирус, нали правите разликата? Периодично ще се тества тази група от 1000-1200 човека и така ще могат да се направят модели, по които ще може да се види дали и как се изграждат антитела. Нямаме противоречия по нито един от въпросите с Медицинския експертен съвет", категоричне бе генерал Мутафчийски.

Бойко Борисов след Европейския съвет: Започваме тестването за COVID-19 на изложените на риск

Отношение по темата взе и членът на експертния съвет към Министерски съвет пулмологът д-р Александър Симидчиев. "Благодаря че се създаде Медицинския експертен съвет. Заедно с Щаба адаптирахме мненията си и така ще можем да се справим с тежката ситуация. Трябва да изпозлваме мозъците си и да бъдем заедно, за да успеем. Това, което се случи, е, че се рабрахме и се съгласихме на една обща позиция. Когато правим едно такова мониторингово проучване, на финала ще можем да дадем един ясен отговор. Аз лично съм много удовлетворен от обединението на мнеията ни. С генрал Мутафчийски проведохме изцяло разговор на медицинска тематика и видяхме как можем да постигнем единно мнение. Осъзнаваме тежестта на решенията, които трябва да взимаме. Аз съм удовлетворен, че ще структурираме подход, чрез който науката ще помогне българите да се върнат на работа и децата ни да излязат на улицата да играят отново", заяви той.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12449

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.27 | 08:46
    Значи можело да се върши работа и без да се пишат двойки от доц. Мангъров.
  2. 2020.03.26 | 23:31
    са шайка крадци и убийци
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет