Обясняват на ромите от Сливенско що е то коронавирус

  • 11 март 2020 14:55

  • 1305
  • 1
Обясняват на ромите от Сливенско що е то коронавирус
© Булфото (архив)

Здравни медиатори работят с ромското население в Сливенско за разясняване на опасността от коронавирус. Това съобщи пред журналисти днес говорителят на Общинския кризисен щаб инж. Снежана Кънева, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

В квартал "Надежда" в града, както и в селата с концентрация на такова население - Селиминово, Сотиря, Жельо войвода и др., се изнасят беседи за да се повиши здравната култура на хората. Извършват се и проверки за местни, завърнали се от чужбина.

 

Ето какви мерки предприе кризисният щаб след Съвета по сигурността

 

В общината под наблюдение от личните лекари и РЗИ са общо 52 граждани, завърнали се от Италия, в това число са и трима души, които днес са се прибрали от Германия. Все още няма потвърден случай на коронавирус в Сливенско. По думите на кмета Стефан Радев, отрицателни са пробите, взети от двама пациенти със съмнителни симптоми от Отделението по инфекциозни болести на МБАЛ-Сливен.


Изпълняват се мерките за борба със заразната болест в общината, като се дезинфекцират общинските учреждения. В детските градини се изпълнява строг здравен филтър, грипната ваканция в училищата е удължена до края на седмицата. Изпратени са писма с препоръчителни мерки на всички хипермаркети, на банките е препоръчана дезинфекция и на банкоматите. Във всички 19 социални заведения са преустановени свижданията. На транспортните фирми също е издадено писмено указание, дезинфектира се и автогарата. Спортните зали са преустановили своите мероприятия. Предупредени са и пенсионерските клубове. Няма да работи традиционният в празнични дни битак.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
1305 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.11 | 16:18

1
Те им обясняват,ама манго рупа ли рупа

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини