Горещият телефон за коронавируса прегря

  • 10 март 2020 07:47

  • 1054
  • 0
Горещият телефон за коронавируса прегря
© Pixabay

Горещият телефон за коронавируса прегря след първите обявени случаи на заразени у нас. Това потвърди д-р Божидарка Кайрякова, която отговаря на въпросите на българите за COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Пред БНТ тя обясни, че хората се интересуват какво да правят преди заминаване извън България и при завръщането си у дома. Има много въпроси и относно спрените плановеи операции. Важно е да се знае, че тази мярка е в сила до 11март, след което пациентите трябва да се свържат с лекарите си.

Има извънреден план в София, ако има болни от коронавирус столичани

Д-р Кайрякова каза, че е важно лицата да се самонаблюдават, ако са имали контакт с потенциално заразен от коронавирус или са посетили засегната от заразата държава. Те трябва да подсигурят здравето и на близките си, като се поставят под карантина, спят отделно, хранят се отделно и ползват отделни съдове. При съмнения, особено при повишаване на температурата, трябва да се обадим на личните си лекари, които ще ни насочат какви стъпки да предприемем. Ходенето в болница не е препоръчително. Това в общи линии са важните съвети на д-р Кайрякова, наложени от Здравното министерството с цел превенция.

Кадър: БНТ

Телефонът за информация е 02 807 87 57, от понеделник до петък, от 8.30 до 17.00 часа. Информация може да получите и тук.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1054 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини