И област Сливен в грипна епидемия от утре

  • 28 януари 2020 14:59

  • 312
  • 0
И област Сливен в грипна епидемия от утре
© Pixabay (архив)

Поради повишаване на броя на случаите с грип и остри респираторни заболявания в обл.аст Сливен, Регионална здравна инспекция - Сливен обявява грипна епидемия за област Сливен считано от 29 януари 2020 г.

Това съобщиха от пресцентъра на РЗИ. С оглед прекъсване на епидемичния процес и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип са разпоредени противоепидемични мерки, част от които са:

- преустановяване на свижданията и плановите операции в лечебните заведения
- преустановяване на консултациите на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации
- провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца не се приемат и не се допускат до работа заболели лица от персонала.
- спиране провеждането на масовите мероприятия и тренировъчни процеси в спортните зали.

България е в грипен капан! Вижте как да се предпазим

Регионална здравна инспекция - Сливен предложи на Регионално управление на образованието – Сливен прекратяване на учебните занятия в училищата на обл. Сливен за периода от 29 януари 2020 г. до 07 февруари 2020 г. вкл.

Препоръки към населението:

- при наличие на симптоми на грип и остри респираторни заболявания да не се провежда самолечение.
- болните с висока температура и други признаци на грип и остри респираторни заболявания да се обръщат за преглед към избран от тях лекар за своевременно назначаване на адекватна, съвременна терапия.

Д-р Ангел Кунчев: 1/3 от областите в България са в грипна епидемия

Последвайте канала на

Филип Епитропов
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини