Разработват ваксина от нов вид срещу смъртоносния китайски вирус

  • 26 януари 2020 11:53

  • 1348
  • 1
Разработват ваксина от нов вид срещу смъртоносния китайски вирус
© getty images

Китайският Център за контрол и профилактика на заболяванията започна разработването на ваксина от нов вид срещу коронавируса, който причинява пневмония, предаде ТАСС, като цитира информация на в. "Чайна дейли".

"Центърът вече започна разработването на ваксина. За момента успяхме да изолираме вируса, сега се избира конкретният щам", заявява Сюй Венбо, ръководител на Центъра. Освен това в момента китайските експерти подбират лекарства, които противодействат ефективно на пневмонията.

Броят на заразените в Китай достигна 2002 души. Подозрения за зараза има в още близо 2700 случая, но диагнозата засега не е потвърдена.

Смъртоносният коронавирус достигна Канада и Португалия

Крайбрежният град Шантоу забранява от полунощ (14 ч. по Гринуич) влизането на всички превозни средства в града, за да попречи на разпространяването на новия коронавирус, предаде Франс прес. В града има само два случаи на заразени, но мерките се предприемат, "за да се прекъснат каналите на заразата", заявиха местните власти. В града ще бъде прекъснато и движението на градския транспорт, включително на фериботите. Шантоу се намира на над 800 км от град Ухан, където се появи новият коронавирус.

Град Сиан, столица на провинция Шенси, също обяви, че спира всички междуградски автобуси от 18 ч. местно време, предаде Ройтерс. Мерки, ограничаващи транспорта, ще бъдат наложени и в цялата източна провинция Шандун, където спира движението на междуградските автобуси, а провинция Шенси забрани влизането на автобуси, идващи от други провинции, съобщи ДПА.

Вижте какви нови мерки взимат в Китай за справяне с опасния вирус

Последвайте канала на

Novini.bg
1348 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
чичко паричко

2020.01.26 | 13:05

1

А, дойдохме си на думата !?

Добави коментар

Водещи новини