Смъртоносният коронавирус достигна Канада и Португалия

  • 26 януари 2020 06:46

  • 3907
  • 0
Смъртоносният коронавирус достигна Канада и Португалия
© getty images

Коранавирусът достигна до Португалия и Канада.

В Торонто, Канада беше регистриран първият предполагаем случай на новия коронавирус, предаде Франс прес, цитирайки властите на провинция Онтарио. Пациентът е мъж на около 50 години, които е посетил китайския град Ухан, където през декември миналата година се появи новият вирус. Той е пристигнал в канада на 22 януари и на следващия ден е бил приет в болница Сънибрук в Торонто. Пациентът е поставен под карантина, в лаборатория в Уинипег са изпратени проби, които трябва да потвърдят дали става дума за китайския вирус.

По информация на Министерството на здравеопазването в Португалия пациентът със симптоми на мистериозното заболяване е пристигнал от огнището на заразата - китайския град Ухан. Той е приет в болница в Лисабон в стабилно състояние.

Руските медии разпространиха информацията, че смъртоносния коронавирус е достигнал територията на Русия. Според информацията 7 души са хоспитализирани в Москва. Те имат симптомите на заболяването. Намирали са се в хотел в северната част на руската столица.По предварителни данни са китайски граждани.

Смъртоносният коронавирус вече е в Европа и Австралия!

NOVINI.BG припомня, че вчера коронавирусът достигна до територията на Европа. Във Франция бяха потвърдени три случая на заболели. Френският министър на здравеопазването Анес Бюзен заяви, че двама от болните имат роднинска връзка, а третият е мъж, който неотдавна се е върнал във Франция от Китай, преминавайки през Нидерландия. Той е от китайски произход и е бил в Ухан по работа. Живее в Жиронд във Франция.

Австралия също съобщи за първи потвърден случай на вируса.

Вирусолог с прогноза какво ще се случи със смъртоносния коронавирус

Досега извън континентален Китай случаи на зараза има в Южна Корея (2 случая), в САЩ (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), припомня Франс прес. В повечето случаи става дума за китайци от Ухан или за местни жители, които са се завърнали от пътуване в Ухан - китайския град, откъдето тръгна заразата.

Китай взе драстични мерки за борба с новия коронавирус, който вече отне живота на 54 души по последни данни, припомня АФП. В провинция Хубей са потвърдени 323 нови случая на заразяване. С това броят на заразените в цял Китай достигна 1610 по данни на централните власти.

Британското външно министерство съветва гражданите на страната да не посещават китайската провинция Хубей. "Ако се намирате в този район и можете да го напуснете, направете го", съветват британските власти, цитирани от Ройтерс.

Вижте какви нови мерки взимат в Китай за справяне с опасния вирус

Последвайте канала на

Novini.bg
3907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини