63-годишен мъж от Плевен дава шанс за живот на българи, чакащи за трансплантация

  • 30 декември 2019 13:32

  • 1553
  • 0
63-годишен мъж от Плевен дава шанс за живот на българи, чакащи за трансплантация
© Pixabay

Близките на 63-годишен мъж от Плевен, изпаднал в мозъчна смърт в следствие на черепно-мозъчна травма, дават шанс за живот на българи, чакащи за трансплантация. Екипът на д-р Георги Димитров, координатор по донорство в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД в Плевен, реализира успешно 16-та за тази година донорска ситуация.

Тя стана възможна благодарение на координираните усилия на ЦСМП - Плевен, ЦСМП – София и Национална служба „Полиция“, осигурила ескорта на медицинските екипи.

Мъж с трансплантирано сърце няма нито един напразно изживян ден

За Плевенската болница това е втората донорска ситуация за годината. При предишната беше спасен животът на четирима пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

От началото на годината до момента, от 15-те реализирани донорски ситуации, са трансплантирани и спасени 41 души, от тях 32-ма са български граждани и 9 европейски.

Изказваме своите съболезнования към близките на починалия мъж и благодарност за съгласието им в този труден за тях момент да дарят органите на техния близък роднина на непознати хора, посочват от болничното заведение.

Последвайте канала на

Novini.bg
1553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини