В парламента обсъдиха защо е важна ваксинопрофилактиката

  • 28 ноември 2019 12:56

  • 232
  • 0
В парламента обсъдиха защо е важна ваксинопрофилактиката
©

Председателят на Комисията по здравеопазването на Народното събрание д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е отбеляза, че за 13-и пореден път в Народното събрание се представят резултатите от осъществяването на проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“.

Тук сме свидетели на историята на тази инициатива, която дава възможност здравните медиатори, избрани от уязвимите групи, да влязат в тях и да промотират здравето, ваксините и принципите на здравословния начин на живот, подчерта тя. Това е мисия, лишена от всякакви политически пристрастия, тя е добър пример за партньорство на всички заинтересовани страни, посочи д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е. Имаме успех в разширяване на обхвата с имунизации в уязвимите групи и това възпрепятства избухването на епидемии, отчете председателят на парламентарната Комисия по здравеопазването.

Безплатни прегледи на щитовидна жлеза във Военна болница-Плевен

Заместник-председателят на Народното събрание и предишен председател на здравната комисия на парламента д-р Нигяр Джафер посочи, че имунопрофилактиката е едно от най-сериозните постижения в областта на медицината. Днес, когато антиваксиналните движения набират скорост, наша задача е да кажем, че имунопрофилактиката и ваксинопрофилактиката са нещо, което трябва да спасява човешки животи, подчерта тя.

На четири щанда в сградата на Народното събрание депутатите и гостите на парламента можеха да получат информация за дейността и постиженията на здравните медиатори в България.

Тазгодишната информационна кампания ще продължи с двудневна Национална среща по проект „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“ с обучителен компонент, в рамките на който здравните медиатори от цялата страна ще получат информация по различни теми, представена от водещи специалисти в областта на социално-значимите, заразните и незаразните и детските болести.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини