Риновирус е изолиран при детето, което почина след обикаляне в 3 болници

  • 16 ноември 2019 09:47

  • 8242
  • 3
Риновирус е изолиран при детето, което почина след обикаляне в 3 болници
© Кадър: Нова телевизия

Риновирус е изолиран при детето, което почина, след като обиколи 3 болници, обясни в предаването "Събуди се" по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести.

Тъй като в публичното пространство започнаха да се спрягат някакви коксаки вируси и други неща, бях принуден да направя изявление, че в Националната референтна лаборатория, беше получен от „Пирогов” материал на това 3-годишно дете и се доказаха риновируси. Не твърдим, че това е причината за смъртта, възможен е сепсис, възможни са други неща", поясни професорът.

Каква е причината за смъртта на детето ще бъде изяснено от проверката.

Проверяват три болници, свързани със смъртта на дете

Проф. Кантарджиев коментира и грипните вируси.

"Вчера най-накрая пристигна грипната ваксина. Аплодирам тази програма, защото това е първа стъпка на здравното министерство и НЗОК да направят някаква профилактика на грипните заболявания при възрастните”, заяви проф. Кантарджиев. Той поясни, че ваксината ще бъде разпределена в страната след понеделник, 18 ноември.

Заради топлото време грип в страната още няма.

Относно заразата от морбили, проф. Кантарджиев обясни, че 2 седмици не е имало разпространение на заболяването в страната, но на третата са се появили такива случаи.

„Разпространението на морбили сред децата до 8-годишна възраст е проблем в Монтана. Има 1 случай на заразено бебе в София, което още не е било ваксинирано. В Пазарджик има единичен случай на дете, което е контактувало с човек, върнал се от Франция”, обясни проф. Кантарджиев. При три от децата от Монтана е написано, че са ваксинирани, но се оказало, че не са.

Последвайте канала на

Novini.bg
8242 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Седесарската демокрация

2019.11.16 | 11:05

2

вече избива и децата.

най-важното

2019.11.19 | 08:59

3

"Либерализмът"- мръсната лицемерна, човеконенавистническа идеология, насаждана и поддържана от "велики сили" - тя унищожава съзнателно, от грозни лични интереси, страната с населението.
Защото отговаря на настървението и интересите на огромния, пагубно невеж държавен апарат на всички нива - недообразовани, безотговорни, лакоми и интелектуални дегенерати. Така поне се чувства от хората.

.

2019.11.16 | 10:35

1

ти си оставаш заклет Вавилонец - копеле сатанистко!
Истината не е времеенна а Вечносъществуваща, Абсолютната истина Господ Иисус Христос - Победителя на смърта дявола и ада! Този който ти заклети вавилонецо мразиш, но за омразата си и ще шолучиш " възнаграждение

Добави коментар

Водещи новини