Риновирус е изолиран при детето, което почина след обикаляне в 3 болници

Риновирус е изолиран при детето, което почина, след като обиколи 3 болници, обясни в предаването "Събуди се" по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести.

Тъй като в публичното пространство започнаха да се спрягат някакви коксаки вируси и други неща, бях принуден да направя изявление, че в Националната референтна лаборатория, беше получен от „Пирогов” материал на това 3-годишно дете и се доказаха риновируси. Не твърдим, че това е причината за смъртта, възможен е сепсис, възможни са други неща", поясни професорът.

Каква е причината за смъртта на детето ще бъде изяснено от проверката.

Проверяват три болници, свързани със смъртта на дете

Проф. Кантарджиев коментира и грипните вируси.

"Вчера най-накрая пристигна грипната ваксина. Аплодирам тази програма, защото това е първа стъпка на здравното министерство и НЗОК да направят някаква профилактика на грипните заболявания при възрастните”, заяви проф. Кантарджиев. Той поясни, че ваксината ще бъде разпределена в страната след понеделник, 18 ноември.

Заради топлото време грип в страната още няма.

Относно заразата от морбили, проф. Кантарджиев обясни, че 2 седмици не е имало разпространение на заболяването в страната, но на третата са се появили такива случаи.

„Разпространението на морбили сред децата до 8-годишна възраст е проблем в Монтана. Има 1 случай на заразено бебе в София, което още не е било ваксинирано. В Пазарджик има единичен случай на дете, което е контактувало с човек, върнал се от Франция”, обясни проф. Кантарджиев. При три от децата от Монтана е написано, че са ваксинирани, но се оказало, че не са.

Коментари

 1. 2019.11.16 | 11:05

  вече избива и децата.

  1. 2019.11.19 | 08:59

   "Либерализмът"- мръсната лицемерна, човеконенавистническа идеология, насаждана и поддържана от "велики сили" - тя унищожава съзнателно, от грозни лични интереси, страната с населението.
   Защото отговаря на настървението и интересите на огромния, пагубно невеж държавен апарат на всички нива - недообразовани, безотговорни, лакоми и интелектуални дегенерати. Така поне се чувства от хората.

 2. 2019.11.16 | 10:35

  ти си оставаш заклет Вавилонец - копеле сатанистко!
  Истината не е времеенна а Вечносъществуваща, Абсолютната истина Господ Иисус Христос - Победителя на смърта дявола и ада! Този който ти заклети вавилонецо мразиш, но за омразата си и ще шолучиш " възнаграждение

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет