Проверяват три болници, свързани със смъртта на дете

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през е назначил проверка на случай с починало 3-годишно дете в столична болница. Това съобщи той пред журналисти в парламента.

"Изразявам съболезнования на родителите. Назначил съм незабавна проверка на случая в трите болници, през които детето е минало. До сряда трябва да ми докладват и, ако наистина се установи някакво нарушение, може да бъдете сигурни, че ще има наказани", заяви министърът.

Той разказа, че детето първо е постъпило в детската педиатрия, след това са го изпратили в болница "Лозенец", там са изписали домашно лечение, после детето се е влошило, върнало се е обратно в детската болница, но веднага е закарано в "Пирогов", където за съжаление е починало.

Според една от версиите, момченцето е получило сепсис - отравяне на кръвта от бактерия. Детето е било докарано полумъртво в "Пирогов", където, въпреки усилията на лекарите, починало. 

Причината е, че момченцето е преминало и през трите преди да се стигне до фаталния край. Според родителите детето е закарано в детската болница, защото получило обрив, вероятно причинен от коксаки вирус. От там обаче отказали да го приемат, защото леглата в болницата били запълнени. Родителите отиват и в болница "Лозенец". Прегледът продължил 10-15 минути, като, според лекарите там, детето е било без температура и е вървяло само. Назначено му е лечение.

Когато се прибират вкъщи обаче състоянието на детето се влошава и родителите отново отиват в детската болница, където се полагат необходимите грижи, но състоянието му много бързо се влошава и в почти терминално състояние го откарват в "Пирогов". Въпреки положените усилия и грижи от страна на спешните медици там, детето е починало.

От МЗ разпространиха график за раздаване на донорски карти

Заради това спешна проверка ще бъде извършена в болниците „Проф. Иван Митев“, „Лозенец“ и „Пирогов“. Те трябва да бъдат проверени до сряда, 20 ноември.

„Очаквам до сряда да видя доклада от проверката и, ако наистина се установи нарушение, можете да бъдете сигурни, че ще има наказани“, беше категоричен здравният министър.

Коментари

  1. 2019.11.20 | 14:43

    Както е казал народа:
    Гарвана - гарвану око не вади . . .
    И този път Падишаха успя да преметне тези
    нещастници /наказани няма да има/ и всичко ще си върви по-старому . . .

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет