В Добрич жени борят рак на гърдата с танцова терапия

В Добрич 20 жени, диагностицирани с рак на гърдата, се борят с болестта и с танцова терапия, съобщават от общината, която подкрепя кампанията с финансови средства.

Терапията е част от проекта "Танцувай със здравето", който насърчава болни в България, Великобритания, Холандия, Италия, Литва да се възползват от силата на спорта при възстановяване и рехабилитация. Инициативата се координира от Асоциацията за развитие на българския спорт, посочват от общината.

Жени, преборили се с болестта или които продължават да се лекуват - на възраст 30-65 години, могат да потанцуват като пробват различни видове стъпки и движения, а терапията ще подобри тяхното физическо и психическо състояние. Програмата включва 32 сесии с танци, адаптирани за жените. Заниманията се водят от сертифициран треньор за специална танцова терапия. В безплатната програма могат да се включат още жени като заявят желанието си в арт център "Палитра" или в отделението по онкология в болницата в Добрич, които също подкрепя терапията, допълват от общината.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет