Пациенти протестират с искане за оставката на здравния министър

Белодробно болни пациенти поискаха оставката на здравния министър. Те започват безсрочен протест пред министерството с искане държавата да се погрижи за хората, които се нуждаят от спешна белодробна трансплантация.

В началото на юли тази година председателят на сдружение "Асоциация Пулмонална Хипертония" Тодор Мангъров постави ултиматум на министъра на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през да подаде оставка, ако не бъде изготвена Национална програма за насърчаване на донорството и трансплантациите. Мотивите на Асоциацията са, че вече втора година липсата на белодробни трансплантации убива българи.

По данни на асоциацията 4-ма пациенти са емигрирали, като трима от тях са успешно трансплантирани. "Тези, които избягаха се спасиха. Тези, които останаха, чакат. Българите, които  бяха трансплантирани в чужбина емигрираха. На един пациент бе приложено иновативно лечение, което у нас нямаше", казват пациентите.

Те негодуват заради бездействието на Министерство на здравеопазването, защото нямат достатъчно време.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Избрано от Интернет