Яйцата намаляват опасността от диабет тип 2

  • 07 януари 2019 09:00

  • 1176
  • 0
Яйцата намаляват опасността от диабет тип 2
© Pixabay

Яйцата не се препоръчват на болните от диабет заради високото съдържание на мазнини. Финландски учени обаче твърдят, че те са полезни за предотвратяване на появата на заболяването при възрастните, съобщи в. "Дейли мейл".

Екип от университета на Източна Финландия установи, че кръвта на мъже, които ядат по едно яйце всеки ден, има определен липиден профил, характерен за хората, които не развиват диабет.

Яйцата са много хранителни и засищащи. Едно яйце съдържа 0,5 гр въглехидрати, което на теория контролира кръвната захар. Те са богати на калий, който е полезен за сърцето, и на стимулиращия производството на инсулин биотин.

За съжаление обаче едно яйце съдържа 187 мг холестерол, а здравните препоръки за хората с диабет са да го ограничават до 200 мг дневно. Освен това са богати на протеини (около 7 гр на яйце). Когато се приема излишно количество протеин, организмът го превръща в глюкоза.

Последвайте канала на

БТА
1176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини