17 нови случаи на Хепатит А са регистрирани в Ловешка област

  • 02 октомври 2018 13:14

  • 1062
  • 1
17 нови случаи на Хепатит А са регистрирани в Ловешка област
©

Още 17 случая на болни от Хепатит А са регистрирани в Ловешка област през изминалата седмица, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

По-рано бе съобщено за още 11 заболели.

Пет от случаите са в Тетевен - на деца от 4 до 10 години, както и на 59-годишен възрастен. Децата не са посещавали детски и учебни заведения. Общопрактикуващите лекари са уведомени за предприемане на противоепидемични мерки. Още пет заболели деца им в село Орешене, община Ябланица. Всички учат в местното ОУ "Васил Левски". Два от случаите са на деца на 2 и 4 години в село Петревене, община Луковит, които не посещават детско заведение. Други две деца - на 9 и 10 години, при които е установен Хепатит А, са ученици в СУ "Кирил и Методий" в Угърчин. По един случай има селата Брестница и Български извор, както и в Ловеч, на 68-годишен пенсионер, чиято диагноза все още е непотвърдена.

Разпоредени са противоепидемични мерки в огнищата на общопрактикуващите лекари и директорите на учебните заведения. От РЗИ съобщават и за един случай на 57-годишен пациент, диагностициран с Хепатит С, който е настанен във Второ вътрешно отделение на ловешката болница. Има леко завишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания, което е нормално за сезона, допълват от здравната инспекция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.06 | 07:25

1
Малсо PRSIDENT в супермаркета в Лонодн е 1.60 паунда кажи 3.70 лева. В България е 8.60 лева. В Европа храните нямат ДДС. В България имат ДДС 20 процента като всичко останало.

Добави коментар

Водещи новини