Заклетите любители на шишчета са застрашени от ранна смърт

  • 29 август 2018 07:44

  • 1871
  • 2
Заклетите любители на шишчета са застрашени от ранна смърт
© Pixabay

Заклетите любители на шишчета са застрашени от ранна смърт, предупреждават британски учени, тъй като се отделят вредни съставки при горенето на дървените въглища, пише сайтът "Юрикалърт".

Порталът цитира изследване на специалисти от Оксфордския университет, проведено в Китай с участието на 341 хиляди души, при което било констатирано, че честата употреба на месо, приготвено на дървени въглища, увеличава риска от преждевременна смърт от болест на сърцето.

Изследваната група била на възраст между 30 и 79 години. Те трябвало да отговорят на въпросник, в който се питало колко често консумират шишчета и как са били приготвени. Тези от участниците, които приготвяли храната си веднъж в седмицата или по-често на скара, страдали много по-често от болести на сърцето.

Учените са уверени, че преминаването към друг вид топлинна обработка, като на газ или на електричество, значително ще снижи смъртните случаи.

Последвайте канала на

БТА
1871 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Клавдий

2018.08.29 | 08:16

2
Ще карам на квото ми се яде, те пък британците нали ги виждам какви лайна ядат, тръгнали да ми говорят че барбекюто е лошо

2018.08.29 | 08:00

1
КАРАЙ ВСЕКИ ДЕН НА МЕСО ,ПЪК И НА КВОТО И ДА ГИ ГОТВИШ РИСКА СИ Е ГОЛЯМ

Добави коментар

Водещи новини