10 неща, които да спрете да правитe, за да живеете по-дълго

  • 21 януари 2017 20:55

  • 10286
  • 0
10 неща, които да спрете да правитe, за да живеете по-дълго
© gettyimages (архив)

Има толкова много неща, които може да предприемете, за да "забавите" биологичния си часовник и да живеете по-дълго, независимо дали сте в 20-те или 30-те години или на пътя на 60-те и 70-те си години.

Ето какво да спрете да правите в името на това да живеете по-дълго.

1. Спрете да ядете основно преработени храни


Една от основните промени в храненето, която се наблюдава в последните 30 години, е консумацията на повече преработени храни. Заедно с обработването идват и добавените натрий, наситени мазнини, повече захар и по-малко фибри.

Резултатът? Повече сърдечно-съдови заболявания, хипертония, рак и диабет. Според изследвания не трябва да се консумират повече от 2300 мг натрий (по-малко от 2.4 гр), за да се поддържа здраво сърце и кръвно налягане. Все пак се оказва, че хората приемат средно по 3 300 мг, като по-голямата част идва от ресторанти и преработени храни.

Направете услуга на тялото си и опитайте да се храните по-чисто, включвайки храни, богати на фибри и приготвяйте сами храната си. Ако нямате време, гответе в по-големи количества и замразявайте или си взимайте свежи салати, които да подправяте сами.

2. Спрете да пушите


Ако сте пушач, знаете колко трудно може да бъде отказването, но ето малко вдъхновение: пушенето може да съкрати до едно десетилетие от живота. Независимо дали ще се откажете изведнъж или постепенно, тялото ви ще ви се отблагодари: кръвното налягане и кръвообращението ще се подобрят, ще намалее и риска от рак.

Имайте предвид, че членове на семейството ви също ще се възползват от вашето усилие, защото те вече няма да бъдат изложени на опасния вторичен тютюнев дим. Освен това ще изглеждате и по-млади.

Повече тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
10286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини