8 неща, които очите ви се опитват да кажат за здравето ви

  • 22 декември 2016 14:06

  • 6936
  • 0
8 неща, които очите ви се опитват да кажат за здравето ви
© gettyimages (архив)

Една стара поговорка твърди, че очите са прозорците на душата.

Никой не знае от къде всъщност идва тази фраза , но едно от нещата, които днес със сигурност знаем, е, че очите могат да разкажат много за нас и показват здравословното ни състояние.

Вижте какво може да се разбере само от един поглед в очите:

1. Постоянен ечемик

Ако някога сте имали ечемик на окото, знаете колко болка и дразнене причинява той. Тези подутини на клепача се появяват в резултат на запушване на мастните жлези и обикновено отшумяват в рамките на няколко дни. Възможно е обаче да се запазят по-дълго, причинявайки сериозни неудобства.

Ако често ви се появява ечемик или пък това състояние се задържа дълго време, това може да е симптом на карцином на мастните жлези. Ако забележите, че ечемикът не се лекува или се появява на едно и също място, време е да посетите лекар.

2. Опадане на веждите

Има много причини за опадане на веждите: стареене, стрес или хранителен дефицит. Алопеция ареата - или плешиво място, може да бъде друга причина, въпреки че тя засяга не повече от 0.1% от населението.

По-правдоподобна причина за този проблем с веждите е хипотиреоидизъм - остър недостиг на хормони на щитовидната жлеза, който в екстремни случаи може да доведе до загуба на коса.

Така че, ако косата ви изтънява и веждите ви опадат, по-добре е да посетите вашия лекар и да проверите състоянието на щитовидната ви жлеза, съветва Bright Side.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
6936 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини