Все повече хора стават жертви на паник атаки (видео)

  • 10 август 2016 10:10

  • 43320
  • 3
Все повече хора стават жертви на паник атаки (видео)
©

Екипът на Novini.bg разговаря с психолозите Краси Попова и Мая Михайлова относно проблемите на паник атаките и фобиите, които засягат все повече хора в динамичното ни ежедневие.

Те разкриха, че на всеки сто човека, трима страдат от паническа атака или психическо разстройство. Жертвите са предимно млади хора, в активна трудоспособна възраст, които работят над 10 часа и много често мозъкът не си почива. В такъв момент хората с лабилна психика започват да продуцират страхове и тревожности, обясни Михайлова.

Много често тези тревожности се комбинират с фобии. При паник атаките е характерно, че няма конкретна причина за страх, но тялото започва да реагира чрез сърцебиене, задушаване и този тип хора започват да изпитват силен страх от смъртта. Това кара страдащите да се затворят в себе си, да губят социални и трудови контакти. В такъв момент човек трябва да потърси психологическа помощ, а не медикаментозно лечение, категорични бяха психолозите Попова и Михайлова.

Вижте още по темата в прикаченото видео.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
43320 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Geri

2018.11.22 | 12:41

3

Тази русата изобщо не е психолог. И една уважавана ци проучила преди да кани за коментар измамница, като Красимира Александрова Попова. Не е и когнитивен терапевт. Освен това има връзка с клиент. И още доста други неща.

аз

2016.11.07 | 23:55

2
тази русата не знае изобщо за какво става въпрос. говори писани теории, които нямат нищо, нищо общо до състоянието, което действително се преживява. жената с тъмната коса действително знае, какво говори.

2016.08.11 | 16:51

1
глупости на квадрат , просто си изключете телефона за няколко дни

Добави коментар

Водещи новини