Увредена психика, инфекция на кожата и атрофия на мускулите грозят Митьо Очите, прогнозира лекар

  • 15 юни 2016 14:39

  • 85567
  • 2
Увредена психика, инфекция на кожата и атрофия на мускулите грозят Митьо Очите, прогнозира лекар
©

Извеждането на Димитър Желязков-Очите от медикаментозната кома, в която той е поставен от 8 юни вечерта, крие рискове от по-нататъшни усложнения. Заради поредицата от няколко сложни и рискови операции, както и заради огромната кръвозагуба, досега престъпният тартор бе поставен в състояние на пълно безсъзнание и на апаратно дишане, за да не се товари белият дроб. На практика Очите изобщо няма самостоятелна дихателна дейност.

Показателите на кръвната картина - хемоглобин, урея, креатинин, са сравнително добри за състоянието, в което е пациентът. Това ни дава уверение, че можем малко по малко да връщаме съзнанието му. Имайте предвид, че в тялото на 43-годишния мъж са прелети близо 100 сака чужда кръв и само заради отличната му физическа форма, резултатите започват да ни обнадеждават, каза пред Флагман лекар от интензивното отделение в МБАЛ-Бургас, който ще наблюдава процеса.

От 10,30 часа започна постепенното намаляване на медикаментите, с които Очите бе упоен и се очаква положителен резултат късно вечерта – тогава ще се види дали и доколко реагира, дали може да отвори очите и да осъществи, макар и минимален вербален контакт. За целта при него ще бъдат допуснати най-близките му.

За изправянето на Очите в седнало положение обаче изобщо не може да се говори. Проблемите оттук-нататък са: Доколко бе дълбока медикаментозната кома – за да не изпитва болка от многобройните вътрешни травми и да не усеща външните дразнители, се е налагало да се ползват силни вещества и сега не се знае дали няма да има увреждане на съзнанието. Пак заради силните антибиотици, подтискащи появата на инфекция, както и заради спомагащите да се съсирва кръвта лекарства, черният дроб и бъбреците са изключително претоварени, а на тях още дълго им предстои да преработват токсични вещества в урината и кръвта. Ще започнат увреждания на кожата и лигавиците, което обаче може да се овладее. До тук най-важното постижение е, че кръвоизливите са овладени, каза специалистът.

Тъй като се оформя дълготрайно обездвижване, най-малкият проблем ще е атрофията на мускулите. Обездвижването може да доведе до фатален край заради риск от застой на пневмония и белодробен тромбоемболизъм, както и венозна тромбоза. „За всеки друг пациент бихме положили същите грижи и още веднъж повтарям, че има шанс пациентът да се възстанови психически, както и до голяма степен физически“, увери лекарят.

Припомняме, че Очите получи пет огнестрелни рани заради нахлуването в ресторант „4 you“ в Слънчев бряг заедно с кохорта от около 40 човека – с цел сплашване на конкуренцията около останките на СИК, но бе посрещнат с дъжд от куршуми. Гардът му Александър Алексиев загина.

Мая Йорданова
85567 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
глупости

2016.06.18 | 23:42

2
Лекарите са корумпирана шайка, начело с Москов! Ако беше обикновен човек щяха да го оставят да умре!!!!! А този нали е изнасилвача на Бургас- Митьо очите, се съдраха от усилия да го спасят!!! На кой НОРМАЛЕН човек ще му прелеят 30литра кръв???? На никой!!!
Луд

2016.06.16 | 23:16

1
Дано откачи и не си спомни нищо до смърта си

Добави коментар

Водещи новини