5 основни вреди на преработените храни

  • 07 март 2016 10:40

  • 2412
  • 0
5 основни вреди на преработените храни
©

Всеки обича да яде. Някои повече, други по-малко, някои са запалени кулинари, други  изобщо не проявяват интерес към готварското изкуство.

Истината обаче е, че от храната зависи нашето здраве и пълноценен живот. От foodpanda, подбраха няколко от основните вреди на преработените храни.

1. Внимавайте с преработените храни. Те водят до пристрастяване. Обработката им  променя или премахва важни компоненти от храната, като фибри, вода и хранителни вещества, а това променя  начина, по който се усвояват и асимилират в тялото си.

2. Преработените храни водят до затлъстяване. Това е така, защото в повечето от тях се съдържат мононатриев глутамат (MSG), високо-фруктозен царевичен сироп и изкуствени подсладители.

3. 70% от храните, които консумираме развалят вътрешната ни екосистема. Консумирайте повече пълнозърнести  продукти, върху които полезните организми живеят.

4. Храната е в основата на проблемите с паметта, депресиите и промяната в настроението. В действителност, най-голямата концентрация на серотонин се на мира в червата, а не в мозъка. Ето защо здравето на дебелото черво може да има такова голямо влияние върху психичното ви здраве.

5. Преработените храни, могат да доведат до стерилитет. Това е така, заради липсата на достатъчни хранителни вещества и генно модифицираните съставки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини