Всеки трети родител в България смята ваксините за опасни

  • 09 февруари 2016 12:46

  • 1607
  • 0
Всеки трети родител в България смята ваксините за опасни
© Булфото (архив)

Всеки трети родител в България смята, че ваксините не са безопасни. 17% пък са на мнение, че имунизацията на децата води до странични ефекти, съобщи Нова телевизия.

Резултатите са от национално проучване за обществените нагласи към ваксините у нас. Затова здравното министерство започва информационна кампания, която да разсее митовете около имунизациите и да промотира ползата от тях.

Междувременно стана ясно, че ресорното ведомство е обявило нов търг за 4-, 5- и 6-валентни ваксини. Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва обаче уточни, че ако и този път възникне проблем с доставките, държавата ще търси други начини, за да осигури имунизационния календар на българските деца.

Парите за медицински направления и лабораторни изследвания ще бъдат увеличени с 40 милиона лева. Сумата ще бъде взета от оперативния резерв на Националната здравноосигурителна каса, обяви министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, пише БНР.

Един от акцентите при сключване на рамков договор, дай боже да стигнем до там, със съсловните организации тази година, трябва да бъде качествено ново финансиране като обем. Държавата застава зад рязко повишаване на обема тази година на направления, на високоспециализирани дейности в доболничната помощ, тоест на изследвания, на прегледи при специалисти, на брой диспансерни прегледи и това ще бъде, независимо от преговорите по рамковия договор, твърдата позиция на държавата

Министър Москов смята, че увеличаването на парите в доболничната помощ трябва да се използва за по-голям брой направления и консултации, а не за по-високо остойностяване на цената на самия преглед, както настояват от съсловните организации.

Последвайте канала на

1607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини