Сланината за закуска - полезна

  • 08 декември 2015 07:30

  • 9047
  • 2
Сланината за закуска - полезна
©

Според нови проучвания сланината не е чак толкова вредна, колкото се смяташе доскоро, пише "Новинар".

Специалистите обаче предупреждават - консумацията й да е в умерени дози. И уточняват, че апетитният свински продукт се превръща в лек, ако се консумира правилно.

За предпочитане е сланинката да е прясна, а не варена или препържена и задължително добре овкусена с подправки, които засилват метаболизма и правят усвояването й по-лесно. Най-подходящото време за консумация на мезето е сутрин, защото тогава то ни зарежда със сила, подпомага храносмилателния процес и прочиства организма, смятат специалисти.

Ocвeн тoвa тя нe мoжe да бъдe paдиoaктивнa или пък дa cъдъpжa кaнцepoгeни, което я прави изключително чист продукт. Според някои специалисти по хранене най-добре е продуктът да е домашен или, както е модерно да се казва напоследък - био.

Това с една дума означава прасетата, от които се добива, да са хранени с чисти смески, а не с трупно брашно, антибиотици и хормони. Само тогава сланинката е наистина полезна.

Последвайте канала на

Нора Виткова
9047 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
алооо

2016.01.06 | 20:25

2
ало манго с половин кило сланина мога да блъскам твойта минджа 5 часа!! А вие без сланина -всичкото ром сте пълни свине!!
romito

2016.01.06 | 20:25

1
bhaaahh chesan i slanina bulgarska mu rabota golyama kuhnya omate

Добави коментар

Водещи новини