Грипът идва януари (видео)

  • 26 декември 2014 08:58

  • 3189
  • 2
Грипът идва януари (видео)
©

"Грипът непрекъснато се променя и мутира, това го прави труден за улавяне от ваксините, макар че има стотици лаборатории, които непрекъснато следят болестта", каза пред Нова телевизия д-р Ангел Кунчев, Главен държавен здравен инспектор. Той бе категоричен, че ваксините не дават 100% защита от вируса, именно поради промените.

Според него, мутацията се дължи на непрекъснатото размножаване на вируса и само устойчивите на ваксините оцеляват и нападат хората. „Тази година единият от щамовете вече е придобил защита от ваксините и срещу него лекарството не действа”, уточни д-р Кунчев.

Той посочи, че грипната вълна вече е започнала в САЩ, това е регистрирано от американските лекари. В България тя ще дойде с леко закъснение в сравнение с миналата година.

„Пикът на грипа тази година ще е в края на януари и началото на февруари”, прогнозира главния здравен инспектор. Той посъветва въпреки всичко да се направи имунизация и хората да поддържат добро състояние на организма си.

Според него, най-важните белези на грипа са високата температура и болки в главата, мускулите. „Човешкият организъм обикновено се справя с тази болест, опасен е за възрастните и болните”, каза още д-р Кунчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3189 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2014.12.27 | 08:34

2
ГЕРБ,благодарим ти,че си ни поръчал грип от американските ти сексуални партньори!
колега лекар

2014.12.26 | 22:18

1
...а реклама на антивирусни препарати няма ли да направиш или не са ти платили достатъчно !? От години доказват че ваксините се разработва за контингент за централна и западна Европа и не покрива щамовете за Балканите . Ама тия платени латернаджии не пропускат да рекламират нуждата от "ваксини" .

Добави коментар

Водещи новини