Лесбийка се зарази със СПИН след орален секс и употреба на секс играчки

  • 16 март 2014 12:24

  • 7479
  • 4
Лесбийка се зарази със СПИН след орален секс и употреба на секс играчки
© Getty Images/Guliver

Американските здравни власти съобщиха за вероятност от много рядък случай на предаване на вируса на СПИН - при полов контакт между две жени, предаде Франс прес.

Предупреждението отправят експерти на Федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията. Те подчертават, че досега е било трудно да се потвърди предаването на ХИВ при полов контакт между жени, защото е имало и други рискови фактори като паралелна хетеросексуална връзка или споделяне на спринцовка при приемане на наркотици.

В случая с наблюдаваните жени, едната от тях се е заразила с вируса през 2008 г., шест месеца след началото на  сексуалната си връзка със серопозитивна партньорка. В този случай не е имало никакъв друг рисков фактор. В началото на връзката си жената, която е на 46 години, е направила тест за ХИВ и той е бил отрицателен. Тя твърди, че не е имала други партньорки през това време и дори, че не е имала хетеросексуални отношения през последните 10 години.

Жената и нейната партньорка са правили орален секс и са използвали секс играчки, които не са споделяли с никой друг. По време на сексуалните контакти на жените се случвало да се нараняват понякога до кръв.

Вирусът, открит при двете жени, е почти идентичен в генетичен план. Специалистите от Центровете за превенция и контрол на заболяванията посочват, че въпреки че предаването на ХИВ между две жени е рядкост, това не е невъзможно, защото вирусът може да се намира във вагиналната течност или в менструалната кръв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7479 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.04.17 | 09:59

4
Не ни давайте за пример само дивотиите на живеещите в САЩ.

2014.03.17 | 16:26

1
Напротив,трябва да се говори на тази тема,за да се предпазват хората.Преди доста години медицинска сестра се беше заразила,поради неспазване на основни хигиенични правила,това може да се случи на всеки.Да не говорим,че в някои заведения мръсотията е ежедневие,а ХЕИ ги няма никакви.

2014.04.17 | 09:59

3
mainata i na amerika.

2014.03.24 | 21:36

2
няма невъзможни неща

Добави коментар

Водещи новини