Съдбата на директора на Фонда за лечение на деца ясна до седмица

  • 05 март 2014 16:05

  • 1229
  • 1
Съдбата на директора на Фонда за лечение на деца ясна до седмица
© Булфото

Има затруднения при обработването на досиетата на болни деца от страна на Фонда за лечение на деца - това показват резултатите от проверката, която Здравното министерство назначи, съобщи министър д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

Предстоят промени в структурата на фонда, а директорът на институцията д-р Ива Станкова има срок от една седмица, за да реши дали ще може да се справи с ръководенето на фонда или ще се оттегли.

Затруднението при обработването на детските досиета е по няколко причини, уточни министър Андреева. Първо, досиетата на болни деца са се увеличили многократно в сравнение с предишни години, експертите бавят своите становища, болниците в чужбина също бавят офертите.

В момента работна група изготвя мерките, които ще се предприемат във Фонда, за да се оптимизира неговата дейност.

Налага се увеличаване на администрацията на Фонда, която към момента се състои от седем души, така че да стане възможна по-бързата обработка на детските досиета. От друга страна, това неминуемо ще наложи смяна на част от експертите, които забавят своите становища, добави още д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския.

Тъй като д-р Ива Станкова изпълнява това, което й нареди Общественият съвет, тя няма да бъде уволнена. Шефката на Фонда, обаче, ще трябва до другата сряда да прецени дали ще може да продължи да управлява поверената й институция, или ще се откаже. След като имаме отговор от нея, другата седмица ще решим дали да търсим вариант за нов директор на фонда, допълни здравният министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЯКОЙ

2014.03.11 | 12:01

1
ИВА СТАНКОВА СИ ИМА ЧАСТЕН ЦЕНТЪР-ПЪРВО ТАМ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини