От кафе се пуска шкембе

  • 28 май 2013 07:34

  • 2609
  • 2
От кафе се пуска шкембе
©

Ако човек изпива по пет кафета на ден, било то и безкофеинови, рискът да напълнее и да развие някакво хронично заболяване значително нараства, съобщава The Herald Sun.

Първото сериозно научно изследване, посветено на злоупотребата с ободрителната напитка, е дело на специалисти от медицинския институт в Западна Австралия, уточнява в. "Новинар". Те установили, че пет чаши кафе дневно увеличават двойно количестово на мазнините, натрупвани около органите в стомашната кухина. Именно този вид мазнини се оказват особено опасни за здравето и повод за развитие на болести с летален изход.

Учените обвиняват за всичко това хлорогеновата киселина, която до този момент бе смятана за полезна. Лекарите й възлагаха големи надежди в борбата с болести като Алцхаймер, тъй като съставката има свойството да подобрява паметта и да пази мозъчните клетки от разрушаване. Австралийските изследователи обаче доказали, че на везните негативите натежават спрямо ползите, що се касае до консумацията на големи количества кафе.

Последвайте канала на

2609 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.26 | 14:25

2
Дай да не се раждаме тогава. Всичко е вредно. Истината е яж, пий, носи си новите дрехи и спазвай Божиите заповеди!
kolokolo

2013.06.11 | 21:46

1
истината е, 4е такава нема. Истината е фикциа.

Добави коментар

Водещи новини