Характерът е ключ към здравето

  • 26 април 2013 08:43

  • 2945
  • 0
Характерът е ключ към здравето
©

Страхът от болести е толкова естествен, както и инстинктът за самосъхранение. Той спохожда всеки от нас. Но има няколко типа хора, които наистина се страхуват панически от разболяване. Те изпадат в ужас още при първото кихане и започват да си мислят най-лошото. Но паниката е най-добрият приятел на инфекциите, пише в. "Преса".

Първопричината за всички болести е характерът ни, биха казали докторите рефлексотерапевти. Те твърдят, че желанията, амбициите, страстите и емоциите оставят винаги следа в здравните ни картони.

Стресът оказва влияние върху стомаха и кръвното налягане. Гневът пък разрушава черния дроб. Този орган не напразно е наричан хранилище за преживените обиди. Яростта и гневът активизират неговата работа и го карат да увеличава производството си на жлъчна течност, която се разнася с кръвния ток по цялото тяло и започва да трови организма.

Според последните изследвания на учените, гневните хора са предразположени и към алергии. Непоносимостта им към околните се превръща и в непоносимост към някои храни, медикаменти, полени, както и към домашен прах.

Нервните хора страдат от бронхити. Лесно ранимият, мнителният, нервният и тревожният характер на творческите личности е съпроводен от по-слаби бели дробове. Затова и те са преследвани от бронхити, хронични пневмонии и бронхиална асма. Не случайно повечето пулмолози са категорични, че белият дроб обича щастието.

Прекалено голямото количество страх поразява бъбреците и пикочния мехур - ето защо страхливците страдат от болни бъбреци. Появата на такъв проблем при децата винаги е предшествана от силна уплаха. Дори циститът обикновено възниква след внезапен страх, а настинката само помага инфекцията да стигне до пикочния мехур.

Хората, които обичат едва ли не всички, по-често са жертви на панкреатита, болестите на жлъчката и бъбречни колики. Душата на компанията обикновено в пламенна и избухлива личност, която бързо забравя лошото и без труд намира подход в общуването си с всеки човек. Хората от този психотип страдат нерядко от спазми, колики и внезапни пристъпи на болка. В момент на спазма те лесно губят контрола над себе си и с това се обясняват както внезапните изблици на гняв, така и тяхната енергичност и неуморност.

Ленивците са най-здрави. Хората, които не страдат от хронични заболявания, обикновено са тези, които не се стремят да постигнат големи върхове в кариерата си. Те са отлични служители без да страдат от излишна суета да се докажат на всяка цена. С години те могат да заемат една и съща длъжност и не се нуждаят нито от служебно повишение, нито от съжаление. Т.е. това са напълно земни хора, които нямат амбицията да правят нови открития.

По-здрави са и хората, които гледат ведро на живота и не тровят дните си със съмнения, подозрения и ревност.

Усмивката и оптимизмът със сигурност няма да ви излекуват от коварна болест, но най-малкото ще ви предпазят от депресия, безсъние и стрес.

Последвайте канала на

2945 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини